luni, octombrie 26, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Theodora Benedek reacționează la "operațiunea de linșaj mediatic"

Theodora Benedek reacționează la “operațiunea de linșaj mediatic”

Theodora Benedek reacționează la “operațiunea de linșaj mediatic, cel mai probabil conexată cu perioada preelectorală în care ne aflăm”.

Șefa Clincii de Cardiologie a anunțat, de asemenea, că va răspunde public oricărei tentative de intimidare și că va duce până la capăt proiectele în care este implicată.

 

Redăm, în continuare, comunicatul de presă transmis de Theodora Benedek:

  1. Ocup funcția de Șef de Secție în cadrul Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în urma examenului-concurs, încheiat în data de 26 iunie 2019 și organizat în conformitate cu prevederile art. 9 din OMS nr. 1406/2006, cu modificările și completările ulterioare. Acest fapt este consemnat în procesul verbal de finalizare a concursului, nr. 5400/26.06.2019, pe care îl atașez prezentului comunicat de presă.

Așadar, informațiile diseminate cu agresivitate de pe conturi false de email, conform cărora în data de 25 iulie 2019 aș fi ocupat abuziv această funcție pentru că nu aș fi susținut un examen, sunt false și calomnioase.

 

  1. În cei peste 20 de ani de activitate medicală, nu mi s-a adus la cunoștință niciun raport al vreunui corp de control al Ministerului Sănătății. În mod evident, în calitate de medic și manager m-am supus mai multor controale normale și de rutină, desfășurate și finalizate conform regulamentelor de funcționare.

 

  1. În mod firesc și la fel ca în orice altă secție medicală, în ultimele luni, în Secția Clinică de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș s-au efectuat repetate controale cu recoltări de probe, toate arătând, fără echivoc, absența oricăror germeni sau risc de infecții nosocomiale.

 

  1. În data de 9 februarie 2020, un grup infracțional organizat a distribuit către mass media, de pe o adresă de email falsă – corpcontrolministru@gmail.com, o serie de informații calomnioase la adresa clinicii pe care o conduc. Ministerul Sănătății a dezmințit oficial, printr-un comunicat publicat pe site-ul www.ms.ro, proprietatea acelei adrese de email precum și a documentului trimis către mass-media. Având în vedere că, potrivit informațiilor mele, în prezent se află în derulare o cercetare penală pentru identificarea celor care au recurs la furtul identității unei instituții guvernamentale, nu voi oferi detalii suplimentare referitoare la acest subiect, în afara celor de la punctele 1 și 2 din prezentul comunicat de presă, până la finalizarea anchetei.

Am încredere deplină că instituțiile statului de drept își vor face datoria pentru descoperirea autorilor și a mobilului acestei infracțiuni, de natură a destabiliza asistența medicală de urgență a bolnavilor cardiovasculari.

 

  1. Clinica de Cardiologie din Spitalul Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș este cea mai performantă unitate de acest profil din România, având cea mai mică mortalitate din țară în asistența bolnavilor cu infarct miocardic. Orice încercare de discreditare în spațiul public  a activității acestei clinici și a corpului medical de înaltă ținută și profesionalism care activează aici va fi considerată de subsemnata un atentat la siguranța bolnavului cardiovascular și va duce la inițierea măsurilor legale ce se impun în astfel de cazuri.

 

Prof.univ.dr. Theodora Benedek

Șeful Clinicii de Cardiologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Tabel nominal rezultate examen sef sectie Cardiologie iunie 2019

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

A FOST ARESTAT! Un reghinean, căutat de autoritățile din Statele Unite

Polițiștii din Mureș au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii,...

DOSAR PENAL: Două mașini au fost incendiate în Acățari!

Mai mulți locuitori din Acățari ne-au semnalat un caz ciudat, petrecut zilele trecute pe raza comunei. Două autoturisme au luat foc, iar la fața locului...

În prezența prefectului de Mureș, primarii din Sighișoara și Luduș și-au intrat în drepturi

În cursul zilei de sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş, a avut loc şedinţa festivă de constituire a...

VEZI pe ce loc este județul Mureș în topul național al infectărilor cumulate la 1.000 de locuitori

Conform datelor din ultimele 24 de ore, publicate sâmbătă la prânz, județul Mureș rămâne pe poziția 7 în clasamentul național al coeficientului infectărilor cumulate...

Recent Comments