www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Totul despre candidații PNL din județul Mureș, EXCLUSIV, de la șeful liberalilor...

Totul despre candidații PNL din județul Mureș, EXCLUSIV, de la șeful liberalilor mureșeni

Senatorul Cristian Chirteș a comentat, pentru mures.ro, decizia Curții Constituționale a României, referitoare la data alegerilor locale. Președintele PNL Mureș anunță și noutățile PNL legate de candidații liberali la alegerile locale din județul Mureș.

În opinia liderului liberalilor mureșeni, “așteptăm motivarea Curții, dar este clar că CCR a constatat faptul că PSD nu știe să legifereze, confirmând practic ceea ce PNL a susținut în spațiul public de mai multă vreme: PSD folosește Parlamentul ca un instrument paralel de acțiune politică, de distorsionare și bruiaj a măsurilor Guvernului.”

Chirteș consideră că “de vreme ce PSD a acceptat ordonanța de urgență, înseamnă că nu există motive pentru a se împotrivi unui proiect de lege, astfel încât administrația locală să nu se afle într-o incertitudine juridică. Nu există vid legislativ așa cum susțin unii, există soluții legislative, cu condiția să existe și voință politică. Codul administrativ adoptat de Parlament anul trecut spune clar că mandatul aleșilor locali poate fi prelungit prin lege.”

Reporter: De ce Guvernul a emis ordonanța de urgență, privind prelungirea mandatului aleșilor locali?

Cristian Chirteș: Ordonanța de Urgență care a fost emisă de Guvern a fost necesară în contextul crizei sanitare, întrucât în caz contrar Guvernul era obligat să emită HG pentru stabilirea datei alegerilor și desfășurarea campaniei electorală în plină criză COVID-19.

Reporter: Cum comentați afirmațiile unor lideri politici, conform cărora mandatele aleșilor locali sunt, în acest moment, expirate?

Cristian Chirteș: Mandatele aleșilor locali nu au expirat, întrucât alegerile din 2016 au fost organizate în 5 iunie, iar preluarea mandatelor s-a realizat o săptămână sau două mai târziu.

Codul Administrativ conține o normă de continuitate în exercitarea mandatului, dincolo de durata mandatului, pentru consiliile locale/județene și primari, până la preluarea mandatului de către cei noi aleși. Astfel, primarii, consilierii locali și cei județeni, își păstrează atribuțiile, în condițiile legii, până la data când un nou primar sau un nou consiliu local sau județean depune jurământul și se constituie legal.

Reporter: Ce s-a schimbat, în ultimele luni, în legătură cu numele candidaților PNL la alegerile locale, din județul Mureș?

Cristian Chirteș: Singura schimbare este că echipa noastră este întărită și mai puternică. Conform deciziei unanime a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, am fost desemnat pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean, pe care mi-am asumat-o cu maximă responsabilitate și implicare totală.

Lucrăm la proiectul de reconstrucție a județului Mureș, alături de Theodora Benedek, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Târgu Mureș, asumat, de asemenea, prin votul unamim al Biroului Politic Național.

Echipa noastră este completată de Constantin Fiscu, desemnat candidat la funcția de primar al municipiului Sighișoara, Gabriel Toncean, candidatul PNL la Primăria municipiului Reghin și Sorin Megheșan, care, evident, va câștiga un nou mandat în fruntea Primăriei muncipiului Târnăveni.

Avem alături candidații noștri la primăriile din județ, la consiliile locale și la Consiliul Județean, despre care vom vorbi în curând. 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments