www.mures.ro

Acasă ȘTIRI ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă, de luni, cu creșele și grădinițele de...

ULTIMA ORĂ! Ce se întâmplă, de luni, cu creșele și grădinițele de stat din Târgu Mureș?

0

Grădinițele, creșele și centrele after-school, inclusiv cele de stat, se pot redeschide de luni,  a anunțat în această dimineață șeful Cancelariei Premierului, Ionel Dancă. Trebuie însă respectate mai multe condiții.

„Din 15 iunie, ca urmare a faptului că se încheie perioada cursurilor școlare, părinții vor avea posibilitatea să ducă copiii la creșe, grădinițe și after school, indiferent că acestea sunt de stat sau private. Sigur că în cazul creșelor, grădinițelor de stat, acestea sunt la nivelul deciziei autorităților locale. Recomandarea noastră e ca aceste activități să fie reluate cu respectarea regulilor”, a spus Ionel Dancă.

Vineri după amiază, Primăria municipiului Târgu Mureș a anunțat că „având în vedere anunțul Guvernului României cu privire la măsurile de relaxare, vă anunțăm că Primăria Târgu Mureș ia în continuare toate măsurile de precauție în unitățile preșcolare (creșe, grădinițe) pentru evitarea infectării cu Coronavirus.

Guvernul României a anunțat că va emite un ordin elaborat de către Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii, cu privire la modul de desfășurare al activităților în creșe și grădinițe, în situația actuală, creată de pandemie. Până la adoptarea noilor măsuri, unitățile preșcolare din Târgu Mureș rămân închise, iar în momentul în care se va decide redeschiderea lor, cu toate măsurile incluse, primăria va anunța programul de funcționare”, a anunțat Primăria municipiului Târgu Mureș.