www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI UPDATE: Perchezițiile de astăzi din Mureș vizează un fost deputat PSD

UPDATE: Perchezițiile de astăzi din Mureș vizează un fost deputat PSD

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul D.G.A., au pus în aplicare 144 de mandate de percheziție domiciliară în această dimineață. Potrivit Newsweek, vizat este fostul deputat PSD, Octavian Goga.

Octavian Goga a ajuns în Parlament, în 2016, pe listele PMP, dar după câteva luni a trecut la PSD. În septembrie 2018 a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru că a a refuzat să ofere probe de sânge polițiștilor care l-au oprit în trafic. Cu toate acestea, PSD l-a menținut în parlament și s-a folosit de votul lui Octavian Goga încă un an, până în septembrie 2019, când a fost vacantat postul său.

Octavian Goca a candidat și la alegerile parlamentare din 6 decembrie, de această dată din partea Pro România.

Singura cuvântare a lui Goga în Parlament a fost atunci când a explicat, timp de 1 minut și 49 de secunde de ce „Experiența în profesie și perfecționarea proprie trebuie să fie relevante pentru cariera polițistului.”

ȘTIREA INIȚIALĂ:

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mureș, cu sprijinul DGA, pun in aplicare 144 de mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal de evaziune fiscală și înșelăciune.

Acțiunile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș și au loc în județele Mureș, Brașov, Covasna, Argeș, Alba, Bistrița-Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș și Tulcea.

În fapt, în perioada 2016 – prezent, o persoană bănuită de comiterea faptelor, având calitatea de administrator faptic a 6 societăți comerciale, ar fi desfășurat relații comerciale, fără evidențierea acestora în contabilitate.

De asemenea, pentru obținerea unor beneficii fiscale, ar fi înregistrat facturi fiscale, fără conținut real.

Cu sprijinul unui funcționar de la bancă, ar fi fost obținute credite bancare, fără respectarea reglementărilor în vigoare.

Ulterior, banii obținuți ar fi fost folosiți atât în cadrul societăților, cât și in scop personal de către persoanele bănuite a fi implicate în activitatea infracțională.

15 mandate de aducere vor fi puse in executare.

Prejudiciul urmează a fi stabilit după administrarea probatoriului.

La activități participă polițiști din județele Mureș, Brașov, Argeș, Alba, Bistrița Năsăud, București, Buzău, Cluj, Harghita, Ilfov, Olt, Timiș, Tulcea, polițiști din cadrul DGA și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ,,Burebista” Brașov.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments