www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Ursul de pe str Negoiului, în discuția dintre prefect și primarul Târgu...

Ursul de pe str Negoiului, în discuția dintre prefect și primarul Târgu Mureșului

Prefectul de Mureș Mara Togănel și primarul Târgu Mureșului, Soós Zoltán au discutat despre apariția repetată a unui urs în zona străzilor Negoiului și Posada.

La întâlnirea informală au participat și reprezentanții instituțiilor de mediu.

În următoarele zile, se vor lua măsurile legale, conform Ordinului Ministrului Mediului nr. 724/2019, potrivit căruia se pot obține derogări  pentru relocarea urșilor care pun în pericol sănătatea și securitatea oamenilor.

Municipalitatea va convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili următorii pași, alături de gestionarii fondului pe raza căruia a apărut ursul.

În același timp, Instituția Prefectului a transmis solicitări oficiale către Primăria Târgu Mureș și asociația care gestionează fondul cinegetic, în vederea întocmirii de către asociație a documentației necesare pentru derogare și transmiterea solicitării către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

UPDATE, 26 februarie, ora 15:

Primarul a anunțat că Primăria împreună cu Prefectura fac toate demersurile instituționale pentru a începe operațiunea de relocare a ursului semnalat de târgumureșenii din zona Tudor (străzile Negoiului și Posada) în ultima perioadă.

Astfel, în baza Hotărârii de Consiliu Local, Municipiul Târgu Mureș va încheia un contract de prestări servicii, astfel încât să se intervină atât pentru îndepărtarea exemplarelor de urși aflați în intravilanul localității cât și se va solicita luarea masurilor pentru obținerea derogării de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru capturarea în vederea relocării sau recoltării exemplarelor de urs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments