www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI VIDEO/ IOHANNIS: Restricții obligatorii de circulație. Armata scoasă în stradă

VIDEO/ IOHANNIS: Restricții obligatorii de circulație. Armata scoasă în stradă

Anunțul a fost făcut după întâlnirea cu ministrul de Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Victor Costache, despre evaluarea măsurilor luate pentru combaterea epidemiei de COVID-19. Discuțiile au avut loc într-o ședință de urgență, marți, la Cotroceni, de la ora 12.00.

La finalul ședinței, președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă.

„Am evaluat situatia care, dupa cum stim cu totii, devine tot mai complexa.

Am discutat masurile suplimentare care se cer luate in aceasta perioada.

Am convenit ca e nevoie de masuri suplimentare pentru a fi in situatia sa ingradim, sa incetinim raspandirea infectiei.

Se vor introduce noi restrictii de circulatie și noi restrictii pentru romani, in sensul ca ce a fost pana acum recomandare devine o obligatie, dupa principiul stam acasa.

Evident ca oamenii pot iesi ca sa mearga la serviciu si sa se intoarca de la serviciu, sa iasa sa faca cumparaturile absolut necesare de pe o zi pe alta.

Insă, aceste restrictii devin obligatii.

Am convenit ca in aceasta perioada sa pregatim pentru persoanele care sunt in carantina sau in izolare luam masuri de supraveghere electronica, fiindca este absoluta nevoie ca aceste masuri sa fie respectate integral.

Am convenit sa folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situatiile create in teren. In acest fel , Armata va pune la dispozitie personal care va veni sa suplimenteze fortele de ordine publica, jandarmerie si politie.

Un punct foarte special, tin neaparat sa-l mai mentionez: Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoanele peste 65 de ani.

Este  evident ca avem nevoie de masuri speciale dar si de restrictii speciale. Si, astfel, pentru a proteja persoanele peste 65 de ani , pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale, in sensul că vor trebui, in interesul lor propriu, sa stea practic tot timpul acasa.

Am discutat si alte masuri care se cer luate fie prin ordonante de urgenta ale Guvernului, fie prin hotarâri ale Guvernului, fie prin ordine militare.

Aceste restrictii pe care tocmai le-am mentionat vor fi prelucrate astazi vor fi prelucrate in cursul zilei de astazi intr-o Ordonanta militara.  Ordonanta militara care se va finaliza pana la sfarsitul acestei zile și restrictiile, dragi romani, vor intra in vigoare incepand de maine”, a transmis președintele după sedinta cu ministrii.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments