miercuri, august 5, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI ACUM E ACUM! În Mureș, DOSAR PENAL pentru divulgarea informațiilor secrete de...

ACUM E ACUM! În Mureș, DOSAR PENAL pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș anunță că s-a constituit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

La data de 7 aprilie 2020 a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș dosarul penal nr. 67/P/2020, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice prev, și ped. de art. 304 alin. 2 C.p., constând în aceea că la data de 5 aprilie 2020, pe o pagină de Facebook, a fost publicat un document atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență privind unele măsuri pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus COVID-19 pe raza județului Mureș, document ce nu prezenta caracter oficial și nu era destinat publicității.

Context:

În 5 aprilie, pe Facebook și WhatsApp a fost diseminat un material atribuit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care nu purta semnătura Prefectului, respectiv ștampila Instituției Prefectului județul Mureș.

Materialul se referea la obligativitatea pentru cetățenii județului Mureș și pentru cei care tranzitează județul, de a purta mijloace de protecție pentru acoperirea nasului și gurii, respectiv, măști, eșarfe etc.

Cancelaria Instituției Prefectului a transmis apoi un comunicat în care se arată că „în spațiul public circulă un draft al unui material, aflat în lucru la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mureș. Menționăm că documentul nu are un caracter oficial (…)”

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel a declarat că “Sunt inacceptabile asemenea practici și îi descalifică pe cel(cei) care a(u) făcut-o. Acest document a fost transmis către membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență sub forma unui proiect de hotărâre, în vederea dezbaterii, fiecare membru având inițiative cu privire la conținutul și forma acestuia.

 

A doua zi, Prefectura Mureș a anuțat că, ”având în vedere că, la acest moment, nu există posibilitatea de a asigura achiziționarea de măști de către fiecare cetățean al județului Mureș, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Mureş a luat decizia retragerii de pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre în cauză.”

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Apel către toți cei vindecați de COVID-19!!!

Spitalul Clinic Județean Mureș face un apel către toți cei vindecați de COVID-19, pentru a dona sânge pentru plasmă hiperimună. Acest gest poate salva...

Casă în flăcări la Lunca Bradului!

În această după amiază pompierii militari ai ISU Mures de la Punctul de Lucru Deda și Detașamentul Toplița din cadrul ISU Harghita au intervenit...

Timpurile tulburi cer idei creative! USR PLUS adună semnături online

Strângerea de semnături este o etapă importantă pentru orice partid politic și candidat care dorește să se înscrie într-o cursă electorală. Doar că, în...

Două vieți trăite în slujba cetățeanului!

Plutonier adjutant șef Ceu Viorel și plutonier adjutant șef Marton Endre-Jozsef, au trecut în rezervă, ieri 3 august 2020, după 29 și respectiv 27...

Recent Comments