www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI ACUM E SIGUR: Spitalul din Târgu Mureș se extinde cu un corp...

ACUM E SIGUR: Spitalul din Târgu Mureș se extinde cu un corp ULTRAMODERN

Ministerul Sănătății a promovat în transparență proiectul de hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții “Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare și conectare a Departamentelor Urgență, ATI și chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”.

Pe teren se va amplasa o construcție nouă cu funcțiunea de spital – Centru de mari arși cu regim de înălțime S+P+4E+Etaj tehnic, care să reflecte cele mai înalte standarde pentru creșterea calității serviciului medical și pentru a garanta confortul pacienților internați în spital.

Proiectul include:

✓ Centrul de mari arși cu 15 paturi
✓ Blocul operator cu 25 de săli de operație
✓ Secția clinică Anestezie si Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi
✓ Spatii conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morga, centru de formare, spatii tehnice, spatii administrative si logistice, etc.)
✓ Relocare Heliport

Pe lângă edificarea unei noi clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului si reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor de mai sus.

Obiectivul principal este de a construi un Centru de Arși în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului Sănătății nr. 476/2017 în incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, într-o clădire nouă și de a realiza conectarea principalelor departamente din spital (UPU, Bloc Operator, ATI) astfel încât unitatea spitalicească să respecte Ordinul Ministrului Sănătății de încadrare în categoria de Spital Regional de nivel IA.

Observațiile și propunerile privind proiectul de act normativ pot fi transmise pe adresa:propuneri@ms.ro,

Termenul limită până la care se pot face propuneri este cea de a 10-a zi de la data introducerii pe site a textului proiectului de act normativ, afișat în 4 iunie 2021, până în 2 iulie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments