www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Agitație în Sărmașu, după ce un medic bistrițean aflat acolo în izolare...

Agitație în Sărmașu, după ce un medic bistrițean aflat acolo în izolare a fost testat POZITIV!

Localnicii din Sărmașu stau ca pe ace, după ce medicul din Năsăud a fost confirmat cu COVID 19. Acesta a fost internat aseară în Secția de Boli infecțioase din Bistrița, dar mai multe persoane din orașul respectiv sunt acum în izolare.

Aseară au sosit rezultatele pozitive a doi angajați din sistemul sanitar bistrițean. E vorba de o infirmieră a SJUB și un medic de la Spitalul Orășenesc Năsăud. Cei doi au fost contacți direcți ai femeii din Salva depistată cu COVID 19.

A fost confirmată prezența Coronavirusului la o angajată a Spitalului Județean de Urgență Bistrița (SJU Bistrița). Aceasta este îngrijitoare de curățenie la Secția Boli infecțioase și are 51 de ani. Un cadru medical de la Spitalul Orășenesc „Dr. George Trifon” Năsăud a fost confirmat ca fiind infectat cu Covid-19. Persoana se afla în izolare la domiciliu, după ce a avut un contact cu un pacient confirmat ulterior ca având Coronavirus. Medicul este asimptomatic și a fost transportat la Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița”, transmiteau aseară reprezentanții Prefecturii Bistrița.

Într-adevăr, medicul a fost transportat la Bistrița, dar NU din Năsăud, ci tocmai din județul Mureș.

Conform surselor Bistrițeanul.ro, în ziua următoare după ce a primit ”izolare la domiciliu”, medicul și-a luat soția și fetele și a plecat la socrii, în Sărmășel Gară, cartier al orașului Sărmașu din județul Mureș.

Acolo a stat până ieri, când s-au aflat rezultatele. La poarta casei socrilor medicului s-au prezentat cei de la Ambulanță, cu izoleta, l-au luat pe medic și l-au adus la Bistrița, la Spitalul de Boli Infecțioase.

Am înțeles că medicul a avut contact cu o persoană care ar fi fost ulterior depistată pozitiv. Apoi, pe surse, am aflat că și medicul ar fi fost testat pozitiv. Aseară, destul de târziu, a fost transportat la Bistrița. Soția și fetele lor au rămas la Sărmașu. Am anunțat Instituția Prefectului, Poliția și DSP-ul. Au mers acolo și se va face o anchetă epidemiologică pentru a vedea exact cu câți au intrat în contact. Am înțeles că celor ce au avut contact direct cu el, deja le-au fost recoltate probe. Deci de medic se ocupă DSP Bistrița, iar de familia lui, DSP Mureș” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul orașului Sărmașu, Ioan Mocean.

sursa: bistriteanul.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments