vineri, octombrie 30, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI PROPUNERE DIN LUMEA MEDICALĂ: Spital militar mobil la Târgu Mureș, la liziera...

PROPUNERE DIN LUMEA MEDICALĂ: Spital militar mobil la Târgu Mureș, la liziera pădurii

Ministerul Sănătății a emis un ordin privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor  în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19 și  Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2. 

Au fost identificate și desemnate ca unități suport un număr de 57 spitale/ secții exterioare/corpuri de clădire, 44 maternități, 60 spitale și centre pentru realizarea procedurilor de dializă din toate județele țării și București.

În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la COVID 19, care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii.

Ordinul ministerului Sănătății este publicat în Monitorul Oficial 263/31.03.2020. Acesta a fost adus la cunoștința managerilor unităților sanitare și a direcțiilor de sănătate publică, într-o videoconferință condusă astăzi de ministrul Sănătății.

În județul Mureș au fost desemnate unități suport: Spitalul Clinic Județean Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș – corp clădire chirurgie infantilă, Spitalul Municipal Sighișoara – Compartiment Pneumologie.

În acest context, conform multor semnale pe care le primim din partea cititorilor nostri, la nivelul județului Mureș a apărut o problemă majoră, în care secțiile de specialitate ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș sunt evitate de tot mai mulți pacienți.

Este important de precizat și poziția mai multor cadre medicale din cadrul spitalului, care, sub protecția anonimatului, ne-au declarat că tot mai mulți bolnavi evită prezentarea în secțiile Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, din cauza temerilor legate de posibilitatea infectării cu coronavirus.

Este o situație deosebit de gravă, având în vedere faptul că o serie de patologii, cu un risc de mortalitate mult mai mare decât infectarea cu SARS COV2 nu sunt tratate la timp, din cauza temerilor pacienților de a se prezenta pentru investigațiile medicale.

În acest context, a apărut propunerea ca, în locul transformării corpului de clădire chirurgie infantilă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș să fie amenajat un spital militar, după modelul celui amenajat de MapN, în curtea Institutului Ana Aslan din București.

Acest spital poate fi amenajat în spatele clădirii Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, cu un drum de acces din strada Gheorghe Marinescu, poziționarea spitalului militar mobil urmând să fie făcută la liziera pădurii.

La finalizarea măsurilor medicale impuse de pandemie, terenul ar putea fi folosit ca spații de parcare pentru personalul și pacienții Spitalului, pe un teren aflat în dispute juridice interminabile între Consiliul Județean Mureș și Primăria municipiului Târgu Mureș.

În plus, drumul de acces care ar fi realizat acum, ar putea fi folosit în viitor pentru accesul la Unitatea de Primiri Urgențe, pe două sensuri, ceea ce va degreva traficul infernal din parcarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

BREAKING! MUREȘ – 9 decese ale unor persoane infectate cu coronavirus, în ultimele 24 de ore

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 160 cazuri noi de persoane infectate, acestea fiind cazuri care nu au mai avut...

APEL la mureșenii care s-au vindecat de coronavirus!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu Mureş, fac un apel către pacienţii din judeţul...

De LUMINAȚIE, târgumureșenii își pot comemora morții, în cimitire

Primăria municipiului Târgu Mureș informează creștinii de rit ortodox, catolic și protestant că vor putea să-și comemoreze morții, în perioada specifică Luminației, respectiv în...

PREVIZIUNE SUMBRĂ: În 1 Decembrie, putem avea peste 10.000 de infectări/zi

Medicul Alexandru Rafila a vorbit despre cele 6.481 de cazuri COVID raportate astăzi, dar și despre ce ar putea urma. "În mod clar, în momentul de...

Recent Comments