www.mures.ro

vineri, februarie 26, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI AMENINȚARE DIN PARTEA RROMILOR? “Va fi protest cum n-a fost niciodată”

AMENINȚARE DIN PARTEA RROMILOR? “Va fi protest cum n-a fost niciodată”

Unul dintre liderii rromilor din Valea Rece a transmis un mesaj extrem de dur, în contextul crizei gunoiului din Mureș.

Petru Dicu, care se recomandă a fi reprezentant al rromilor din Târgu Mureș spune că “Marți la muncă…sau la protest. Dacă factorii locali vor protest, atunci va  fi, cum  nu a mai fost niciodată, jur în fața lui Dumnezeu”.

Încă de joi, cei peste 100 de muncitori romi care lucrau în salubrizare s-au întâlnit cu o delegație a platformei civice Aresel.

Într-un comunicat transmis de Asociaţia Mişcarea Romilor Unită,  Sucursala Judeteană Mureș, semnat de Csurkuj Tibor, se precizează căOamenii nici astăzi nu lucrează. Ei au fost demiși de la locul lor de muncă și vor să știe ce se va întâmpla dacă o să mai lucreze”.

În același comunicat se precizează că “Oamenii nu își pot întreține familia, deoarece nici de șomaj nu pot beneficia datorita modului cum erau angajați.”

Vă reamintim că vechiul contract de salubrizare al Primăriei si Sylevy a încetat, iar în termenul de 90 zile cât serviciile vor fi prestate în continuare de vechiul operator, trebuie organizată licitația pentru serviciile de colectare și transport a deșeurilor municipale din Târgu Mureș.

Consilierii sunt chemați în ședință în data de 25 februarie.

Printre altele, se va discuta proiectul de hotărâre privind delegarea de gestiune prin contract de achiziție publică a serviciilor de salubrizare – colectare și transport deșeuri municipale.

Va fi adusă în discuție și documentația  aferentă: Studiu de oportunitate, Caiet de sarcini, Regulamentul de organizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

VIDEO. Tronsonul Târgu Mureș-Ungheni din A3 merge bine și poate fi gata în acest an

Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul ar urma să finalizeze proiectul la finalul acestui an. Este vorba...

1.000 de camere de supraveghere video vor fi montate în Târgu Mureș

  “Avem în plan amplasarea unui număr aproximativ de 1000 de camere video performante în tot orașul în următorii 4 ani. Acest proiect va începe...

Amenzi mari în Mureș pentru nepurtarea măștilor

În ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ Mureș, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, peste 155...

O fetiță de 6 ani A AJUNS CU ELICOPTERUL SMURD LA TÂRGU MUREȘ, după ce a căzut din telescaun, la Sinaia

Un copil de 6 ani a căzut vineri din telescaun la Sinaia, la faţa locului fiind chemat un elicopter SMURD, pentru a-l transporta la...

Recent Comments