www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI ATÂT S-A PUTUT... Alexandru György, alesul UNAMIM al peneliștilor

ATÂT S-A PUTUT… Alexandru György, alesul UNAMIM al peneliștilor

Biroul politic Local al Partidului Național Liberal, Organizația Municipală Târgu Mureș a decis, cu unanimitate de voturi, să îl susțină pe Alexandru György la funcția de viceprimar al municipiului Târgu Mureș.

Într-un comunicat de presă, PNL Târgu Mureș spune că „votul târgumureșenilor din 27 septembrie ne-a plasat ca a doua forță politică din Consiliul Local, iar acest lucru înseamnă că oamenii au nevoie de programul nostru, #ReSTART Târgu Mureș, pe care îl vom implemeta cu sprijinul viitorului viceprimar susținut de Partidul Național Liberal.”

Asta spune PNL Târgu Mureș, deși are cu doi consilieri mai puțin (4 acum) decât în mandatul 2016-2020 (6 atunci).

Ca și cum alegerile din 27 septembrie ar fi fost o mare victorie pentru ei, cei din PNL Târgu Mureș spun că „încrederea primită prin votul târgumureșenilor ne obligă să întreprindem toate eforturile pentru binele locuitorilor.”

Ce vrea să facă PNL Târgu Mureș și ce spune legea?

Ce dorește să facă PNL Târgu Mureș, cu Alex Gyorgy viceprimar?

Realizarea business hub-ului pentru tinerii antreprenori și profesioniști, reabilitarea și dotarea școlilor și a grădinițelor, construirea de noi creșe, parcări supraterane în fiecare cartier, drumul de legătură între Corunca (E60) și intrarea pe autostrada Transilvania (A3), introducerea mijloacelor de transport electrice și hibride mai puțin poluante, realizarea de piste pentru bicicliști și, nu în ultimul rând, dezvoltarea turistică a municipiului.

Este evident că toate aceste proiecte au nevoie de votul Consiliului Local și că orice consilier poate propune de fapt un proiect, care trebuie să fie mai apoi aprobat de Legislativul Local, evident, cu includerea acestui în buget.

Ce zice legea?

Conform noului Cod Administrativ, viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului.”

Mai pe românește, în eventualitatea în care va fi ales viceprimar de către consilierii locali, Alexandru György nu va putea face nici business hub, nici școli sau grădinițe. Despre drumul de legătură dintre Corunca și intrarea pe Autostradă, nici nu poate fi vorba.

Alexandru György va fi, de fapt, subordonatul primarului Soós Zoltán. Cel mult, acesta ÎI POATE delega din atribuțiuni. Dacă dorește, după cum spune legea. Și dacă mai rămân atribuțiuni, după cele care îi vor fi delegate, cu prioritate cel mai probabil, celui de-al doilea viceprimar. De la UDMR. 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments