www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI BALAMUC la Spitalul Județean. Managerul nu poate răspunde prin telefon

BALAMUC la Spitalul Județean. Managerul nu poate răspunde prin telefon

Un medic care nu are contract cu Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Monica Pantea, a efectuat timp de un an, în perioada ianuarie – decembrie 2019, 152 de endoscopii digestive inferioare și superioare la acest spital, intervenții pentru care „nu există cadru legal care să poată justifica efectuarea” lor, arată un raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătății, obținut în exclusivitate de HotNews.ro.

Raportul este datat aprilie 2020, însă la peste un an de atunci, conducerea spitalului, contactată de HotNews.ro, nu a putut răspunde cu „da” sau „nu” la o întrebare simplă: medicul respectiv, care are contract doar pentru efectuarea de gărzi, continuă sau nu să efectueze intervenții pentru care „nu există cadru legal” în afara gărzilor?


Info pe scurt:

  • În raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății, document obținut de HotNews.ro, se dăduse un termen de 30 de zile pentru remedierea situației. De la controlul Corpului de Control al Ministerului Sănătății a trecut mai bine de un an.
  • HotNews.ro a contactat-o, luni, pe Mariana Cernat, managerul interimar al Spitalului Județean din Târgu Mureș. Mariana Cernat a fost numită în funcție acum două luni, pe data de 31 martie, după ce contractul fostului manager, dr. Claudiu Puiac, a expirat.
  • Hotnews a întrebat-o pe managerul Mariana Cernat dacă are cunoștință despre situația medicului Simona Pantea și dacă aceasta a mai continuat sau nu să efectueze endoscopii în afara gărzilor, după raportul Corpului de Control de acum un an.
  • De asemenea, Hotnews a întrebat-o pe Mariana Cernat ce măsuri are în vedere Spitalul Județean Mureș în cazul medicului șef de secție Simona Bațagă, cea care a pemis această situație și care are și o decizie ANI de conflict de interese de natură administrativă.
  • În plus, potrivit raportului Corpului de control al Ministerului Sănătății obținut de HotNews.ro, Simona Bațagă ocupă de 13 ani această funcție fără concurs, prin decizii succesive de numire, ceea ce reprezintă o încălcare a prevederilor Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
  • Managerul interimar Mariana Cernat a spus că nu poate răspunde la aceste întrebări prin telefon, dar ne-a cerut să adresăm întrebările în scris, promițând că va răspunde la ele în cel mai scurt timp. Răspunsurile nu au fost primite până la momentul publicării acestui articol.

Articolul HOTNEWS, integral, AICI

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments