www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI CĂMĂTARI din Sângeorgiu, reținuți sâmbătă de polițiștii mureșeni

CĂMĂTARI din Sângeorgiu, reținuți sâmbătă de polițiștii mureșeni

Trei bărbați, din județul Mureș, au fost reținuți pentru 24 de ore, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, camătă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

La data de 16 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mureș, cu sprijinul celor ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Secției de Poliție Rurală Gornești, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, au efectuat 8 percheziţii domiciliare, în comuna Sângeorgiu de Mureș, la locuințele unor bărbați bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de șantaj, camătă și nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020–prezent, persoanele bănuite ar fi oferit, cu titlu de împrumut, sume de bani cu dobândă, mai multor persoane, iar ulterior, pentru înapoierea sumelor, le-ar fi amenințat cu acte de violență și agresat fizic.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace de probă.

Totodată, au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș, trei bărbați, cu vârste cuprinse între 31 și 42 ani, din comuna Sângeorgiu de Mureș, faţă de care a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale.

În baza probatoriului administrat, față de aceștia, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanței de judecată, cu propuneri legale.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, specialiști criminaliști, precum si jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Târgu Mureș.

*
Precizăm faptul că, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

** foto arhivă/caracter ilustrativ

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments