www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI CE AU DE ASCUNS? Răspuns în doi peri al Inspectoratului Școlar Județean...

CE AU DE ASCUNS? Răspuns în doi peri al Inspectoratului Școlar Județean Mureș

Anul 2021 a început cu o serie de schimbări contestate ale directorilor de școli, inclusiv în județul Mureș.

Schimbările s-au produs ca urmare ca expirării mandatelor multora dintre conducătorii unităților de învățământ, la începutul lunii ianuarie.

Conform legii, în cazul în care postul de director rămâne vacant, există posibilitatea prelungirii mandatului cu un an, cu acordul părților.

O a doua posibilitate este numirea unui alt cadru didactic titular prin detașare în interesul învățământului. Detașarea se face la propunerea Inspectorului Școlar General și cu aprobarea, prin vot, în cadrul Consiliului de Administrație a ISJ-ului, însă doar până la finalul anului școlar în curs.

În urma mai multor semnale primite, redacția mures.ro a solicitat Inspectoratului Școlar al județului Mureș să ne pună la dispoziție lista cadrelor didactice numite în postul de director al unităților de învățământ și instituțiilor subordonate ISJ din județul Mureș, prin detașare în interesul învățământului, începând cu luna ianuarie 2021.

Am solicitat, de asemenea, informații în legătură cu numărul unităților de învățământ din județul Mureș în care s-a procedat la prelungirea mandatelor directorilor, prin acordul părților.

Menționăm că am transmis această solicitare în data de 11 ianuarie, iar răspunsul l-am primit a doua zi, pe 12 ianuarie.

Redăm integral așa zisa comunicare primită de redacția mures.ro din partea conducerii Inspectoratului Școlar General al județului Mureș: “Bună ziua. Tabelul cu directorii/directorii adjuncți este public pe site-ul I.Ș.J. Mureș la adresa: http://www.edums.ro/2020-2021/119%2012%2001%202021.pdf

Ne bucurăm că demersul nostru jurnalistic a determinat un act de minimă transparență al ISJ Mureș, care probabil altfel nu se realiza, dar remarcăm aroganța și lipsa de profesionalism în formularea acestui așa zis răspuns.

Am primit link-ul care conține numele directorilor instituțiilor de învățământ preuniversitar din județul Mureș, într-un email care nu conține răspusuri la niciuna dintre întrebările adresate.

Nu ni s-a comunicat nici care sunt directorii nou numiți și nici școlile unde s-a decis prelungirea mandatelor foștilor directori.

Sperăm ca lipsa de profesionalism în comunicare, cât și atitudinea arogantă a responsabililor în relația cu presa de la Inspectoratul Școlar Județean să se schimbe până la adevăratele concursuri, anunțate chiar de Președintele României.

“Cred că vom putea să vorbim de o Românie normală și de programul România educată abia după ce terminăm cu această pandemie, revenim la normalitate, organizăm concursuri cum scrie la carte pentru toate aceste posturi și atunci toate lucrurile vor intra în normalitate”, crede Klaus Iohannis.

România normală ar trebui să însemne și respect față de oameni, manifestat de funcționarii plătiți din bani publici.

Respect tradus prin transparență și onestitate, atâta vreme cât nu au nimic de ascuns.

“Ceea ce s-a făcut acuma a fost de azi pe mâine, la repezeală, s-au prelungit mandate. Bănuiesc că undeva prin vară vom avea deja primul val pentru aceste concursuri de conducere și atunci voi urmării cu foarte mare atenție cum se respectă principiul meritocrației în aceste chestiuni”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Urmărim cu atenție subiectul numirii directorilor unităților de învățământ din județul Mureș și vom reveni cu detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV: Cât a plătit fiecare partid pentru voturile mureșenilor?

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre cheltuielile declarate de competitorii electorali...

Vârstnicii și bolnavii cronici, devin prioritari pentru înscrierea la vaccinare

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la...

În Târgu Mureș vor ajunge 32 de autobuze electrice noi, din Polonia

Transportul public de călători din municipiul Târgu Mureș se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi...

Recent Comments