www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă Uncategorized Cei mai mulți bani din bugetul județului merg în sănătate

Cei mai mulți bani din bugetul județului merg în sănătate

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Mureș a fost aprobat bugetul pentru anul 2021.

În acest an, bugetul general consolidat al județului Mureș este de 924.645.000 lei, din care 45% revine spitalelor, ca sume alocate din bugetul național.

Județul Mureș, în anul acesta, se va gospodării dintr-un buget propriu în valoare de 499.820.000 lei.

„Anul acesta am primit cu 53 milioane de lei mai puțin, pentru cheltuieli de funcționare, față de ceea ce ar fi nevoie. Conform legii trebuie să asigurăm aceste cheltuieli, ceea ce o să și facem, astfel sumele provenite din venituri și o parte din excedentul bugetar vor fi îndreptate spre cheltuieli” – a declarat Președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Péter Ferenc.

Investițiile în sănătate rămân prioritare

Unitățile medicale aflate în subordinea Consiliului Județean Mureș, le-a fost alocată suma de 10.052.000 lei, din care 2.500.000 lei pentru lucrări de întreținere și reparații.

Bugetul Spitalului Clinic Județean Mureș depășește 7,5 milioane de lei, la care se vor adăuga alte 46 milioane de lei, din sprijin guvernamental, pentru implementarea măsurilor de protecție luate în interesul combaterii pandemiei.

Pentru terminarea modernizării Clinicii de Oncologie, în acest an, se vor aloca din bugetul județului puțin peste 1,5 milioane de lei. La investiția de aproape 12 milioane de lei se efectuează ultimele finisări, urmând ca în luna mai să fie dată în folosință.

Pentru achiziționarea de instrumentar medical se vor aloca mai mult de 2 milioane de lei.

Spitalul Orășenesc Gheorghe Marinescu din Târnăveni va putea administra un buget de peste 3 milioane de lei, din care va putea cheltui 1 milion de lei pentru reparații, iar 400 mii lei, alocați direct din sprijin guvernamental, vor putea fi cheltuiți pentru dezvoltare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments