www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă Uncategorized FĂRĂ MAȘINI PE BOLYAI. Ce cred târgumureșenii?

FĂRĂ MAȘINI PE BOLYAI. Ce cred târgumureșenii?

70% dintre cei care au completat chestionarul lansat de Primăria Municipiului Târgu Mureș, în care locuitorii erau invitați să-și exprime opinia cu privire la transformarea temporară a străzilor Bolyai, Enescu și a scuarului din Piața Victoriei nr.3, în zone dedicate pietonilor, au spus că își doresc ca aceste zone să devină pietonale și adaptate transportului alternativ (biciclete, trotinete) mai ales la sfârșit de săptămână.

Chestionarul a fost disponibil până în data de 12 aprilie. Aproape 2000 de târgumureșeni au răspuns întrebărilor și au transmis sute de propuneri și sugestii, care vor fi analizate și luate în calcul în vederea amenajării spațiilor pietonale.

Locuitorii își doresc, printre altele,  piste de biciclete, bănci, artă stradală, toalete, pub-uri sau buticuri.

La întrebarea “Cât de importantă este transformarea temporară a spațiilor propuse în  zone pietonale și pentru biciclete a amplasamentelor propuse“, răspunsurile au fost următoarele: 50,1% au declarat că este foarte important ca strada Bolyai să devină spațiu pietonal, iar pentru 60% dintre locuitorii care au răspuns la chestionar, e important ca strada Enescu să devină pietonală și  peste 70%consideră că este important ca scuarul din Piața Victoriei nr. 3 să fie redat pietonilor.

Târgumureșenii și-au exprimat părerea și în ceea ce privește soluțiile de amenajare pe care le consideră necesare în cele trei zone pietonale propuse: 67,5% cred că este foarte important să fie protejate  zonele de relaxare/odihnă prin zone tampon față de traficul rutier, iar 62,9%au răspuns că este foarte important ca municipalitatea să creeze spații confortabile pentru odihnă  și socializare.

Din chestionare mai reiasă că: peste 70% susțin ca foarte importantă identificarea soluțiilor fezabile privind adaptarea spațiilor publice la schimbările climatice iar amplasarea rastelelor pentru biciclete este foarte importantă pentru 54,4% dintre târgumureșeni.

Jumătate din cei care au răspuns ( 47,2% foarte important și 16,5% important) au spus Da la sugestia privind crearea de zone smart pentru socializare (acces la internet wifi  și prize pentru curent electric)

Peste 67% dintre cei chestionați au bifat, ca fiind foarte important, utilizarea suprafețelor tactile pentru nevăzători și proiectarea de rampe pentru persoanele cu mobilitate.

Un procent de 41,1% dintre cei care au răspuns la chestionar susțin că e foarte importantă desființarea completă a parcărilor.

Metodologie: Din cei aproape 2000 de târgumureșeni care au răspuns la chestionarul online, 22,7% locuiesc în zona centrală, restul de 64,7% în alte cartiere, iar 12,6% sunt din afara orașului.

În urma interpretării chestionarului, concluzia este unanimă: peste 70% dintre locuitorii din Târgu Mureș, consideră drept foarte important ca spațiile urbane să fie ecologice și verzi!

23 COMENTARII

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments