marți, decembrie 1, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Centura Târgu Mureșului, resuscitată în ianuarie?

Centura Târgu Mureșului, resuscitată în ianuarie?

Centura municipiului Târgu Mureș este blocată, după execuția a puțin peste 34% din proiectul care prevede construcția a 11,64 de kilometri, din drumul despre care târgumureșenii speră că va opri coșmarul traficului din oraș.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat, în data de 29.12.2017 cu fostul antreprenor – COPISA SA, un acord  voință, privind incetarea contractului de execuție.

În 19.07.2019, a fost publicată anuntul pentru licitația deschisă privind atribuirea contractului “Proiectare si executie Varianta de ocolire Târgu Mureș –  finalizare lucrări”, la o valoare estimată de 225.392.376,62 lei.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 20.09.2019, iar procedura de achiziție a fost suspendată de catre CNAIR, din cauza numărului mare al solicitărilo de clarificari.

În prima zi de mandat, în calitate de prefect al judeţului Mureş, Mara Togănel a participat vineri la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  Florin Sorin Scarlat.

“În această întâlnire, am ridicat şi problema Centurii municipiului Târgu Mureş. După ce contractul de execuţie a încetat în 2017, stadiul lucrării fiind de 34,26%, a fost demaratăo nouă procedură de achiziţie publică, pentru finalizarea obiectivului. La sfârşitul lunii ianuarie, se va anunţa termenul de depunere a ofertelor”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Prefectul Mara Togănel, de Ziua Națională: “Trebuie să fim puternici și solidari”

Evenimentele care au marcat Ziua Națională a României la Târgu Mureș au debutat cu ceremonia militară, organizată în Piața Victoriei. Ceremoniile s-au desfășurat cu respectarea...

MESAJ SUPERB al primarului Soós Zoltán, în prima zi de Advent

Adventul (din latină adventus, „sosire”) este în calendarul romano-catolic, adoptat și de alți creștini, perioada celor patru săptămâni de dinaintea Crăciunului. Prima duminică din...

OFICIAL: Cum a murit tânăra de 19 ani, infectată cu coronavirus

O tânără de 19 ani, din Sibiu, a murit din cauza COVID-19, fiind cel mai tânăr dintre cei 148 de pacienți care au decedat...

Ce s-a întâmplat cu singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț

Singurul pacient rămas în viață în urma incendiului care a distrus Secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț se simte mai bine. Supraviețuitorul...

Recent Comments