www.mures.ro

sâmbătă, februarie 27, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Centura Târgu Mureșului, resuscitată în ianuarie?

Centura Târgu Mureșului, resuscitată în ianuarie?

Centura municipiului Târgu Mureș este blocată, după execuția a puțin peste 34% din proiectul care prevede construcția a 11,64 de kilometri, din drumul despre care târgumureșenii speră că va opri coșmarul traficului din oraș.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat, în data de 29.12.2017 cu fostul antreprenor – COPISA SA, un acord  voință, privind incetarea contractului de execuție.

În 19.07.2019, a fost publicată anuntul pentru licitația deschisă privind atribuirea contractului “Proiectare si executie Varianta de ocolire Târgu Mureș –  finalizare lucrări”, la o valoare estimată de 225.392.376,62 lei.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 20.09.2019, iar procedura de achiziție a fost suspendată de catre CNAIR, din cauza numărului mare al solicitărilo de clarificari.

În prima zi de mandat, în calitate de prefect al judeţului Mureş, Mara Togănel a participat vineri la o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi cu directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  Florin Sorin Scarlat.

“În această întâlnire, am ridicat şi problema Centurii municipiului Târgu Mureş. După ce contractul de execuţie a încetat în 2017, stadiul lucrării fiind de 34,26%, a fost demaratăo nouă procedură de achiziţie publică, pentru finalizarea obiectivului. La sfârşitul lunii ianuarie, se va anunţa termenul de depunere a ofertelor”, a precizat Mara Togănel, prefectul județului Mureș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

VIDEO. Tronsonul Târgu Mureș-Ungheni din A3 merge bine și poate fi gata în acest an

Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul ar urma să finalizeze proiectul la finalul acestui an. Este vorba...

1.000 de camere de supraveghere video vor fi montate în Târgu Mureș

  “Avem în plan amplasarea unui număr aproximativ de 1000 de camere video performante în tot orașul în următorii 4 ani. Acest proiect va începe...

Amenzi mari în Mureș pentru nepurtarea măștilor

În ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ Mureș, au fost verificate peste 140 de societăți comerciale, peste 155...

O fetiță de 6 ani A AJUNS CU ELICOPTERUL SMURD LA TÂRGU MUREȘ, după ce a căzut din telescaun, la Sinaia

Un copil de 6 ani a căzut vineri din telescaun la Sinaia, la faţa locului fiind chemat un elicopter SMURD, pentru a-l transporta la...

Recent Comments