www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Clinica de pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 1 poate prelua pacienții COVID19!

Clinica de pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 1 poate prelua pacienții COVID19!

Au fost anunțate o serie de măsuri pentru gestionarea pacienților infectați cu SARS-COV2, la Spitalul Clinic Județean Mureș.

Vineri au fost finalizate toate lucrările la Clinica de pe strada Gheorghe Marinescu, nr. 1, care poate prelua pacienții COVID. În același timp, a fost solicitată transformarea Secției de Pneumologie în secție COVID-19, ca spital de eșalon 2.

S-a dispus de urgență și începerea lucrărilor la Secția de Oftalmologie, pentru crearea de sectoare pentru pacienți COVID19 și Non-COVID, tocmai pentru ca personalul medical și pacienții să fie în siguranță.
A început livrarea de urgență din magazia spitalului, către secțiile clinice, a materialelor de protecție, astfel încât oricare dintre ele să poată prelua pacienți COVID-19, în funcție de bolile asociate.

S-a stabilit un protocol de colaborare cu o fabrică de confecții, care va produce echipamente de protecție și care până la sfârșitul stării de urgență,  va asigura întreaga capacitate pentru Spitalul Clinic Județean Mureș.
Instituția Prefectului a primit solicitarea de alocare a 13 corturi încălzite, pentru a asigura în cel mai scurt timp unități de triaj a personalului medical și a pacienților, la toate secțiile aparținătoate SCJ Mureș.

Informațiile au fost furnizate de prefectul Mara Togănel, care a mai anunțat că, aseară, a discutat cu reprezentanții Armatei pentru a răspunde solicitării Spitalului Cinic Județean Mureș, iar corturile vor ajunge la spital în cel mai scurt timp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments