miercuri, septembrie 23, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI Copiii diabetici, condamnați de indolența autorităților medicale din Mureș!

Copiii diabetici, condamnați de indolența autorităților medicale din Mureș!

Rodica Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, trage un semnal de alarmă, referitor la incompetența autorităților medicale din județul Mureș, care au lăsat tinerii și copiii diabetici fără senzori de glicemie.

“Mi-e atât de greu să va spun cu câtă ușurință, nepăsare, indolență, neglijență (și un șir de alte mici detalii) se pierd banii alocați pentru senzorii de glicemie. Banii au fost alocați, procesul de achiziționare s-a derulat și cu toate astea… la finalul anului…banii au rămas necheltuiti și se vor pierde (returna la buget pentru că nu se pot reporta)” a transmis Rodica Molnar, care mai spune că “se demonstrează că sitemul este “bolnav”, că circuitul este incoerent și neverificat sufficient, iar pacientului nu i se acordă tratamentul după nevoi ci după…alte criterii”

Președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș le transmite celor care urmează că în lunile ianuarie și februarie să primească senzori, să nu mai sune la spital. “Avem promisiuni că Centrul de la Cluj ( Pediatrie) va asigura pe acesta perioada senzorii, urmând că în acest timp să se achiziționeze la Târgu Mureș. Vă voi comunica imediat ce am noutăți!”, mai spune Rodica Molnar, într-un mesaj pe Facebook.

Situația este comentată și de părinții copiilor și tinerilor cu diabet: “Senzorii au fost în Spitalul Județean la începutul lui ianuarie, însă datorită unei birocrații excesive, au fost trimiși inapoi, iar banii respectivi, din semestrul trecut, nu pot fi redistribuiți pe semestrul acesta !!!!”, scrie mama unui copil bolnav, care completează că “soluțiile trebuie cerute de la CAS (ei dau banii pentru senzori) și de la conducerea Spitalului Județean (ei au trimis inapoi senzorii).”

Un alt părinte scrie că “ar trebui ca toți părinții ai căror copii urmau să primească senzori lunile următoare să ia atitudine, nu numai 2-3!Pentru că la Tîrgu Mureș este al 3-lea an la rând în care se pierd bani pentru consumabile în diabet!”

Unii dintre părinți propun să se adreseze autoritățilr: “Ce s-a întâmplat e o mare neglijență în serviciu…. mai ales că se întâmplă al 3-lea an la rând…Ce ziceți dacă astăzi sunam câți mai mulți părinți la Casa de Asigurări și la Spital și săptămâna viitoare sa transmitem o adresă la Casa de asigurari, Spital și Minister?”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Cel mai amplu sondaj de opinie din Târgu Mureș

Portalul mures.ro a demarat, la începutul lunii septembrie, un sondaj de opinie online, targetat pe populația municipiului Târgu Mureș, cu vârste de peste 18...

ULTIMA ORĂ: Theodora Benedek, scrisoare deschisă către Soós Zoltán

Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis o scrisoare deschisă, adresată lui Soós Zoltán, în care face referire la atacurile...

ATENȚIE! Sondaje false în campania electorală, publicate de Claudiu Maior

Claudiu Maior a publicat DOUĂ SONDAJE FALSE, în care și-a dublat procentele. Este regretabil că asemenea metode ilegale sunt folosite în campania electorală, cu...

Reacția Cardio Med la atacul deputatei Lavinia Cosma

Societatea S.C. Cardio Med S.R.L., cu sediul în Târgu Mureș, România, Str. B-dul 22 Decembrie 1989, Nr. 76-78, consideră că: -imaginea sa publică -demnitatea -reputația au fost profund...

Recent Comments