Prefectul de Mureș S-A AUTOSESIZAT, în problema crizei senzorilor pentru diabet!

0
262

Prefectul de Mureș s-a autosesizat în această seară, în problema lipsei senzorilor de glicemie, de care au nevoie copiii și tinerii diabetici din județul Mureș.

“Inacceptabil! M-am autosesizat în legătură cu lipsa senzorilor de glicemie, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în urma informațiilor apărute în spațiul virtual și în mass media locală. În această seară, am luat legătura cu doamna Rodica Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș, care a semnalat această problemă, urmând ca în cursul zilei de luni să identificăm cele mai rapide soluții, împreună cu factorii responsabili din județul Mureș și din Ministerul Sănătății”,  a scris prefectul de Mureș, Mara Togănel pe profilul personal de Facebook.

La rândul ei, Rodica Molnar, președintele Asociației Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș a transmis, acum câteva minute, un mesaj în care îi îndeamnă pe părinți să nu renunțe la sesizările pe care vor să le facă:  „În această săptămână s-a întâmplat ceva extrem de grav, iar noi pacienții încă o dată am aflat cât valorăm că oameni. Nu reiau problema senzorilor, doar vreau să vă spun că deși mi-am dorit să nu se ajungă la un scandal și să rezolve această criză, a devenit o problema extem de cunoscută, discutată și analizată. NU CRED că acum pe noi ne interesează cine nu și-a făcut treaba ( oricum adevărul este parțial spus) ci cum să obținem cât mai repede senzorii și să stopăm aceste nereguli care se tot repetă. (…) Părinții care vor să trimită sesizări, îi rog să nu renunțe pentru că altfel nu vor înțelege nevoile voastre, știu că mă pot baza doar pe câțiva care o fac mereu și le mulțumesc că se implică pentru întreagă comunitate a persoanelor cu diabet”.

Leave a reply