www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Cum a scăpat POMOHACI de închisoare

Cum a scăpat POMOHACI de închisoare

Tribunalul Mureş a aprobat luni cererea fostului preot Cristian Pomohaci de a plăti o amendă în locul condamnării la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală.

Instanţa i-a aplicat acestuia o amendă de 40.000 de lei, astfel dacă o plăteşte acesta scapă de condamnarea cu suspendare şi de interdicţiile complementare, şi ar putea fi primul beneficiar al legii care îi scapă pe evazionişti de închisoare.

Cristian Pomohaci a făcut cererea invocând legea penală mai favorabilă, pe baza noii legi care îi scapă pe evazionişti de închisoare dacă achită prejudiciul. Actul normativ a intrat în vigoare la începutul lunii aprilie, iar fostul preot a fost condamnat definitiv pentru evaziune fiscală pe 23 octombrie 2020.
Tribunalul Mureş i-a transformat pedeapsa de 1 an închisoare cu suspendare sub supraveghere, în 200 de zile de amendă a cîte 200 lei/zi, potrivit Deciziei Tribunalului Mureș. Astfel că fostul preot scapă acum şi de interdicţiile complementare, cum ar fi cea de a fi ales timp de 2 ani.

Cristian Pomohaci nu a plătit ani în şir impozit pentru banii câştigaţi din închirierea mai multor apartamente. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a achitat prejudiciul de 28.000 de euro, potrivit Europa FM.
Pe 31 martie, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat actul normativ privind modificarea şi completarea Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale.
Proiectul de lege iniţiat de fostul deputat PSD Cătălin Rădulescu prevede că inculpaţii pentru fapte evaziune fiscală de până la 100.000 de euro, nu mai execută pedeapsa cu închisoare dacă achită integral prejudiciul, ci doar plătesc o amendă.
De asemenea, „dacă în cursul urmăririi penale sau în cursul judecăţii până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalităţile este acoperit integral, fapta nu se mai pedepseşte”.
Promulgarea legii a fost criticată de asociaţiile de magistraţi şi de mediul de afaceri, care au calificat-o drept o invitaţie la evaziune fiscală. Premierul Florin Cîţu a anunţat că se lucrează la modificarea actului normativ.
Cristian Pomohaci nu a plătit ani în şir impozit pentru banii câştigaţi din închirierea mai multor apartamente. El a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a achitat prejudiciul de 28.000 de euro.

 

 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments