www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI VIDEO: PRIMUL Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani

VIDEO: PRIMUL Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani

Asociația Militarilor Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de Mir” (A.M.V.V.D.) a organizat, la Târgoviște, seminarul strategic cu tema “Întoarcerea militarilor veterani din Teatrul de Operații”.

Prezentă în evenimentul de la Târgoviște, “Caravana Veteranilor Militari” s-a angajat să mediatizeze cazurile dificile soluționate cu ajutorul Asociației și al altor organizații similar, prin implicarea dr. Mădălina Neacsu, Doctor în Informații și Securitate Națională și co-fondatoare a viziunii NATO URBAN și a lui Victor Aileni – Expert NATO.

În cadrul întâlnirii a avut loc și prezentarea Centrului de Recuperare și Refacere pentru Veterani, de lângă Mănăstirea Dealu, un proiect a cărui finalizare este urmărită îndeaproape de generalul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale.

La evenimentul de la Târgoviște a fost invitat și prof.dr. Benedek Imre. Prezența reputatului cardiolog din Târgu Mureș a fost motivată de expertiza acestuia în fondarea punctelor medicale de urgență din Ibănești și Miercurea Nirajului, precum și a Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate. Inițiativa de realizare a unităților de supraveghere a pacienților cardiaci din Târgu Mureș (USTACC) și Târgu Secuiesc sunt, de asemenea, elemente care i-au determinat pe organizatori să solicite prezența la eveniment a fondatorului școlii mureșene de cardiologie.

În opinia lui Benedek Imre, este extrem de important că Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani este unica instituție de acest fel, care va asigura recuperarea medicală postraumatică, fizică și psihică a personalului participant la misiuni executate atât pe teritoriul național cât în teatrele de operații.

“Mă bucur că s-a identificat această locație binecuvântată de Dumnezeu, situată în mijlocul naturii, departe de agitația orașului, dar totuși aproape de facilitățile necesare și că cei care au suferit în teatrele de operații vor avea un centru de recuperare și refacere care le este atât de util și pe care statul român ar fi trebuit să îl pună demult pe picioare. Mă bucur că expertiza mea le va fi utilă partenerilor mei de la Asociația Militarilor Veteranilor și Veteranilor cu Dizabilități și că vom reuși ca beneficiile acestui centru să fie acordate pentru întreg personalul din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională”, a declarat prof.dr. Benedek Imre, care este și președintele Clubului de Afaceri NATO Târgu Mureș.

Benedek Imre și-a exprimat speranța ca, în cel mai scurt timp și până la întoarcerea militarilor din teatrul de operațiuni din Afganistan, investiția să fie finalizată, apreciind faptul că dotările și facilitățile existente depășesc condițiile unui hotel de cinci stele.

Centrul de la Târgoviște va cuprinde zeci de apartamente, în care pacienții internați vor fi tratați alături de familie și se vor putea desfășura activități conexe și de cazare.

La eveniment a fost prezentă și prof.dr. Theodora Benedek, președinta Comisiei de Cardiologie a Ministerului Sănătății și expert al Comisiei Europene, care a precizat că “România are mare nevoie de centre de recuperare pentru pacienții care suferă de diferite afecțiuni. În măsura în care Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani de la Târgoviște se va finaliza, acesta va putea deveni un model pentru inițiative similare, care să fie implementate și în alte localități din România, inclusiv pentru bolnavii cardiovasculari”.

În unitatea de la Târgoviște, vor fi create facilități de unitate spitalicească cu ambulatoriu integrat, inclusiv cu activități de cercetare medicală și pregătire profesională a personalului medico-sanitar, bază de tratament profilactic și curativ, spații de recreere, locuri de joacă pentru copii și multe alte facilități pentru odihnă”

Evenimentul desfășurat la Cercul Militar din Târgoviște a inclus și prezentarea proiectului “Cămin pentru veteranii abandonați”. Acesta își propune să asigure starea de bine a veteranilor din teatrele de operații, în special a celor cu situații dificile, pentru care „căldura” unui cămin lipsește.

Proiectul “Cămin pentru veteranii abandonați” se va concretiza tot lângă Mânăstirea Dealu, în curtea viitorului Centru de Recuperare și Refacere pentru Veterani, până la finalizarea căruia cazarea urmând a se face în containere modulare. În dorința realizării într-un timp cât mai scurt a proiectului, au început lucrările de amplasare a șase containere. Dintre acestea, patru vor fi pentru locuit, iar două pentru dușuri și toalete.

VIDEO:

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments