www.mures.ro

miercuri, iulie 5, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Deputatul de Mureș care a oprit cu portavocea fabrica de clei din...

Deputatul de Mureș care a oprit cu portavocea fabrica de clei din Reghin

Adrian Giurgiu este unul dintre cei opt deputați care vor reprezenta Mureșul în Parlamentul României.

Profilul uman și profesional al proaspătului deputat USR PLUS are toate premisele care confirmă speranța că poate fi un alt fel de parlamentar.

Este un mare susținător al implicării civice, activând în ONG-uri pentru studenți, de mediu și de educație a copiilor din centre de plasament și medii defavorizate.

Adrian Giurgiu este omul care s-a luptat, încă de tânăr, pentru a dovedi că poți reuși și în business. A pus bazele unei afaceri de succes și a învățat ce înseamnă piața reală, în care trebuie să te descurci pentru a plăti salarii și a-ți asigura propria existență. A învățat că “dacă în privat se poate, atunci se poate și la stat”.

A intrat în politică pentru că a considerat că nu mai poate privi de pe margine incompetența și corupția la nivel central, dar și local.

Adrian Giurgiu a terminat Colegiul Naţional Unirea din Târgu Mureș și a devenit inginer constructor, după ce a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agricole din cadrul Universității Tehnice – Cluj-Napoca.

Încă din timpul facultății a fost voluntar, după care a devenit membru fondator la Inițiativa Civică Reghin.

Această poză este de la primul și cel mai mare protest de mediu pe care l-a condus Adrian Giurgiu.

A aflat că în Reghin se dorea construirea cu orice preț a unui combinat de formaldehidă. Dacă s-ar fi respectat legislația națională și cea europeană, un combinat de asemenea dimensiuni și grad de risc nu avea ce să caute lângă așezări omenești. La Reghin voiau să îl amplaseze în oraș, lângă o grădiniță. Și autoritățile nu se opuneau, închideau ochii la fiecare abuz de poluare și siguranță și chiar îi încurajau pe investitori să continue ilegalitățile.

“Și nu am putut să stăm cu mâinile în sân. Am ieșit în stradă. Am promis că mergem până la capăt. Am fost supuși la amenințări, minciuni, șicanări și suntem parte în nenumărate procese”, spune Adrian Giurgiu care și-a dat seama că “un agent economic întinde coarda cât este lăsat de către autorități și de politicieni. Mi-am dat seama că e greu să te lupți când nu ai putere politică, administrativă și legislativă. Dar nu este imposibil.”

Astăzi lupta continuă, cel mai important proces fiind încă în derulare. Și totuși, “Fabrica de clei” nu s-a construit, nici după 7 ani.

Adrian Giurgiu este antreprenor în domeniul producției de mobilier de lux. Este sales manager la Mark Oliver, o companie din Reghin, cu experiență de 10 ani în domeniu.

Produsele firmei au ajuns la clienții lor prin magazinul propriu din Iulius Mall Cluj Napoca, dar și şi prin intermediul magazinelor partenere. Compania lui Adrian Giurgiu, fondată împreună cu fratele său, produce mobilier atât sub brandul propriu, Mark Oliver, cât şi pentru alte branduri.

Adrian Giurgiu crede că, împreună, putem să construim o Românie corectă, modernă, curată și educată.

Consideră că aceste alegeri parlamentare au fost o “poartă deschisă” către oamenii competenți, care vor și știu să guverneze România pentru cetățeni.

Deputatul de Mureș vrea zero școli cu wc în curte, își dorește ca programul “Laptele și cornul” să fie implementat de firme locale, luptă pentru o educație online eficientă și adaptată anilor 2020, dar și pentru implementarea DNA-ului Pădurilor și transpunerea legislației europene de mediu și a normelor de aplicare.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments