www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI DEVASTATOR: "Sistemul de sănătate din Târgu Mureș este O RUINĂ"

DEVASTATOR: “Sistemul de sănătate din Târgu Mureș este O RUINĂ”

Deputatul Emanuel Ungureanu a vorbit, în premieră pentru mures.ro, despre scopul și concluziile vizitei pe care a făcut-o luni, la mai multe spitale din Târgu Mureș.
Dezvăluirile lui Ungureanu sunt de o gravitate maximă și se referă atât la starea deplorabilă a unora dintre unitățile sanitare din Târgu Mureș, cât și la influența politicului în stagnarea remarcată de tot mai mulți pacienți și membri ai corpului medical.
Deputatul USR PLUS ne-a vorbit despre tăcerea lui Vass Levente, a lui Leonard Azamfirei, sau a lui Florin Buicu, într-un interviu care a plecat de la ultimul popas în vizita de astăzi, respectiv Clinica de Boli Infecțioase II, de pe strada Gheorghe Doja, acolo unde tuburile de oxigen stau rezemate de…pereții clădirii.

Am relatat, într-un material anterior, concluziile transmisiunii live pe care Emanuel Ungureanu a realizat-o de la Clinica respectivă, unde a dialogat chiar cu șefa clinicii, Brândușa Țilea.

Vizita mea a fost un test de bună credință la care am supus-o pe doamna manager interimar

Reporter: Vizita de luni de la Târgu Mureș a fost reflectată parțial pe pagina dumneavoastră de Facebook, însă prezența la Clinica de Boli Infecțioase II nu a fost singurul obiectiv pe care l-ați vizitat.

Emanuel Ungureanu: Scopul vizitei mele la Târgu Mureș nu a fost neaparat prezența la Clinica de Boli Infecțioase II. Am ajuns acolo în urma unor sesizări primite chiar astăzi de la mai mulți pacienți care au aflat de vizita mea la Târgu Mureș.

Am venit aici pentru o discuție cu doamna manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Mariana Cernat, căreia i-am atras atenția că există rapoarte ale Corpului de control al Ministrului Sănătății, referitoare la Clinica de Gastro-Enterologie și la Clinica de Ortopedie.

Am vrut să mă asigur, cu precizie, dacă doamna manager interimar are de gând să ia măsuri concrete în legătură cu aceste probleme sau se va limita la a constata lucrurile semnalate.

A fost, dacă vreți, un test de bună credință la care am supus-o pe doamna Cernat. Am vrut să văd dacă doamna manager interimar are de gând să folosească tactica predecesorului domniei sale, care a montat camere în spital pentru a afla cine transmite informații și imagini presei și altor autorități, sau se va implica în luarea de măsuri concrete.

Secretarul de stat Vass Levente NU mi-a transmis raportul pe care i l-am solicitat

Reporter: Raportul Corpului de Control a fost finalizat?

Emanuel Ungureanu: Raportul Corpului de Control de la Clinica de Gastro-Enterologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a fost, efectiv, ascuns, inclusiv față de mine. Eu l-am primit chiar astăzi, însă nu pe căi oficiale, ci pe surse. S-ar putea ca secretarul de stat Vass Levente să aibă o legătură cu acest fapt. I-am solicitat personal acest raport întocmit de Corpul de Control al instituției la conducerea căreia se află și, până la această oră, nu mi-a fost transmis oficial. Eu încă îl aștept, deși l-am aflat pe căi neoficiale.

Sistemul sanitar din Târgu Mureș este o ruină la care au contribuit autoritățile și politicienii locali

Reporter: După vizita la SCJU ați avut și alte întâlniri?

Emanuel Ungureanu: După vizita la SCJU am făcut o vizită și la clădirile unde funcționează secțiile de Obstretică-Ginecologie II și Oftalmologie, de pe strada Koteles Samuel, ambele aflate în structura Spitalului Județean Mureș, coordonat de Consiliul Județean. În legătură cu aceste probleme urmează să acționez pe baza informațiilor primite astăzi la Târgu Mureș.

Eu nu pot să înțeleg tăcerea incredibilă a politicienilor din județul Mureș, cu privire la problemele de sănătate. Îi aveți în comisiile de specialitate ale Parlamentului pe Leonard Azamfirei la Senat și pe Florin Buicu la Camera Deputaților, care efectiv se fac mereu că nu aud de problemele din sistemul mureșean de sănătate.

Din punctul meu de vedere, sistemul sanitar din Târgu Mureș este o ruină la care au contribuit autoritățile locale și tăcerea politicienilor pe care îi aveți la București.

2 COMENTARII

  1. Eheeee… Totul a inceput cu DUOMNUL DR. COPOTOIU… EL A DIRIJAT SISTEMUL MEDICAL DIN MURES. Ce fac oamenii acum este doar continuarea operei lui COPOTOIU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments