www.mures.ro

miercuri, mai 5, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Doliu în familia ASA Târgu Mureș. Când va fi înmormântată una dintre...

Doliu în familia ASA Târgu Mureș. Când va fi înmormântată una dintre legendele clubului

Luni, 26 aprilie 2021, a decedat cunoscutul medic sportiv târgumureșean Halmagy Emeric, care ar fi împlinit 95 de ani, a încetat din viață.

Anunțul a fost făcut de jurnalistul sportiv Aurel Rațiu, care a făcut o retrospectivă a vieții uneia dintre legendele ASA Târgu Mureș:

”Medicina sportivă din România a pierdut pe unul dintre specialiștii cunoscuți și apreciați de întreaga lume medicală. Fanii echipei de fotbal A.S. Armata Târgu-Mureș știu că doctorul Halmagy Emeric a fost medicul sportiv al acestei formații timp de mulți ani.
Halmagy Emeric s-a născut în data de 26 noiembrie 1926 în orașul Turda din judeţul Cluj. După absolvirea facultăţii, a rămas la Târgu-Mureș, primul loc de muncă fiind la Policlinica Studenţească, care avea sediul pe atunci în clădirea Apollo. Postul de medic sportiv pentru copii îi fusese aranjat de antrenorul (şi jucătorul) de tenis Toma Ovits-senior. A fost primul medic sportiv care a lucrat în oraşul Târgu-Mureș! Ca medic sportiv, începând cu anul 1952, a trecut pe la aproape toate echipele existente în acei ani în oraş: C.F.R., RATA, Dermagant, Mureşul Târgu-Mureș şi A.S.A. Târgu-Mureș. Un singur an, în 1967, a lipsit doctorul Halmagy de pe banca A.S.A.-ului! După ce doctorul Petérfi László i-a dat cu kelen în ochi lui Nelu Oblemenco, într-un moment de bătaie generală!, incident petrecut în timpul unei întâlniri dintre Universitatea Craiova şi A.S.A. Târgu-Mureș, în anul 1967, acesta a fost exclus din fotbal, iar locul lui a fost luat de dr. Halmagy Emeric, care în acei ani lucra la Policlinica Sportivă din Târgu-Mureș şi care a revenit la echipa militară.
Din anul 1967 şi până în anul 2000, dr. Halmagy Emeric a fost medicul sportiv al grupării militare târgumureşene A.S.Armata.
În tinereţe, puţină lume ştie, Halmagy Emeric a cochetat cu sportul de performanţă, practicând tenisul de masă, tenisul, atletismul (săritura în înălţime), polo-ul şi baschetul. „Mi-a plăcut mult să particip la concursuri, nu şi la antrenamente” îmi spunea, cu câțiva ani în urmă, dr. Halmagy!
Slujba de înmormântare va avea loc joi, 29 aprilie 2021, la ora 13,00, la Capela de jos a Cimitirului Catolic din Târgu-Mureș.
Familiei și celor apropiați, sincere condoleanțe!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un motociclist din Târgu Mureș a murit între Cluj și Oradea

Un bărbat de 46 de ani din Târgu Mureş şi-a pierdut azi viaţa într-un grav accident petrecut pe şoseaua ce leagă Clujul de Oradea. „Din...

30 DE ZILE AREST, în dosarul tragediei în care un copil și-a împușcat fratele

În continuarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului de 49 de ani, din Târgu Mureș, deținătorul...

Conducerea Spitalului din Târgu Mureș rămâne fără încă un om

A mai plecat un membru din echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Directorul de îngrijiri medicale, Angela Moldovan, a anunțat...

A FOST ARESTAT deținătorul armei care l-a omorât pe copilul de 5 ani

În baza probatoriului administrat, în 4 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de...

Recent Comments