Acasă Oameni care schimba EXCLUSIV: “Mulțumesc, mama!”, cele mai comentate cuvinte din discursul prefectului de Mureș

EXCLUSIV: “Mulțumesc, mama!”, cele mai comentate cuvinte din discursul prefectului de Mureș

1
582

Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu Mureș a marcat, joia trecută, un moment istoric. Conform spuselor multora dintre cei prezenți, a fost cea mai numeroasă asistență din istoria ceremoniilor de învestire a prefecților de Mureș. O sală arhiplină a urmărit discursul celui de-al patrulea prefect femeie din istoria mureșeană postdecembristă, după Ileana Filipescu, Carmen Vamanu și Felicia Pop.

Opțiunea PNL Mureș și a lui Ludovic Orban pentru funcția de prefect de Mureș, Mara Togănel a salutat asistența, după depunerea jurământului, în “Palatul simbol al statalității românești din județul Mureș”  și a spus că “Instituția Prefectului va trebui, din nou, să fie așezată pe locul cuvenit și anume în centrul administrației publice locale, ca liant permanent între cetățean și funcționar public.”

Rămâne de văzut dacă instituțiile aflate în subordinea prefectului de Mureș vor înțelege mesajul reprezentantului Guvernului în teritoriu: “îmi exprim încrederea că toată lumea este pregătită pentru un nou început. Cred și sper că în tot ceea ce înseamnă responsabilități statale, la nivelul județului Mureș vom acționa împreună, ca un tot unitar”.

Noul prefect de Mureș și-a încheiat discursul de învestire prin cuvintele “Mulțumesc, mama!”. Momentul a stârnit, deopotrivă, emoție și comentarii ulterioare.

Am întrebat-o pe Mara Togănel de ce a simțit să îi mulțumească mamei într-un asemenea cadru.

“Pentru că mama este doamna vieții mele. Mă întreb în sinea mea, dacă mamei nu-i mulțumesc, în primul rând, atunci cui ar trebui să o fac? Mama mea este supremă și recunoștința mea este infinită. Pe tata l-am pierdut acum 3 ani, lui îi mulțumesc în gând și prin rugăciuni. Îmi doresc să încercăm să privim lucrurile natural și uman, fără să căutăm să judecăm și să interpretăm atât de mult. Așa am simțit, așa am făcut. Nu am cum să am o mamă ca a mea și să nu-i mulțumesc…chiar nu am cum. Le doresc tuturor, o mamă precum este a mea și atunci voi fi înțeleasă întocmai”, a spus prefectul Mara Togănel, în exclusivitate pentru mures.ro.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here