www.mures.ro

joi, iulie 6, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

Autostrada A3 care traversează județul Mureș ar trebui să lege Târgu Mureșul de Cluj Napoca. Până în prezent, au fost date în folosință două loturi, în lungime totală de 13,7 kilometri. Loturile Ungheni – Ogra (10,10 km) și Ogra – Iernut (3,6 km) sunt deschise circulației.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Florin Sorin Scarlat s-au aflat vineri în judeţul Mureş, unde, împreună cu prefectul Mara Togănel, au analizat stadiul lucrărilor la loturile unde șantierel sunt deschise.

Pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km) stadiul fizic de realizare a lucrării este de 84,6% și există șanse reale, conform declarațiilor oficialilor din Ministerul Transporturilor, să circulăm pe Autostradă până la Chețani în luna iunie a acestui an.

Probleme mari sunt însă pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, unde stadiul fizic de realizare a lucrării este de 31,18%.

Alexandru Horpoş, preşedintele grupului Straco, antreprenorul general al lucrării, a spus, la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, că poate finaliza acest lot până la sfârșitul anului 2020, cu condiția obținerii finanțării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă numai dacă instanțele de judecată nu vor pronunța falimentul firmei, la cererea creditorilor.

În acest caz, contractul va fi reziliat, urmând ca procedurile să fie reluate.

Chiar în timpul ședinței desfășurate vineri pe șantierul Autostrăzii, Tribunalul București a luat act de renunţarea la judecata cererilor de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii VIACON ROMÂNIA SRL şi ELECTRO ENERGETICA SRL, împotriva STRACO GRUP. Este însă o sentință cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Aceeași instanță respinge cererea formulată de DEME MACARALE SRL ca rămasă fară obiect. Tribunalul București nulează ca netimbrate cererile de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii CONSTRUCT BOB INVEST SRL şi ARIA PROTECT SECURITY SRL.

În privința lotului Târgu Mureș – Ogra (9,2 km), care include lotul Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) și drumul de legătură (4,7 km), CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor, în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor.

Împotriva rezultatului procesului de reevaluare, a fost depusă la Tribunalul București o contestație, de către ofertantul STRABAG SRL. În luna iunie 2019, Tribunalul Bucuresti a decis obligarea CNAIR la reevaluarea ofertelor. În prezent, este în derulare procedura de atribuire.

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments