vineri, septembrie 25, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

Autostrada A3 care traversează județul Mureș ar trebui să lege Târgu Mureșul de Cluj Napoca. Până în prezent, au fost date în folosință două loturi, în lungime totală de 13,7 kilometri. Loturile Ungheni – Ogra (10,10 km) și Ogra – Iernut (3,6 km) sunt deschise circulației.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Florin Sorin Scarlat s-au aflat vineri în judeţul Mureş, unde, împreună cu prefectul Mara Togănel, au analizat stadiul lucrărilor la loturile unde șantierel sunt deschise.

Pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km) stadiul fizic de realizare a lucrării este de 84,6% și există șanse reale, conform declarațiilor oficialilor din Ministerul Transporturilor, să circulăm pe Autostradă până la Chețani în luna iunie a acestui an.

Probleme mari sunt însă pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, unde stadiul fizic de realizare a lucrării este de 31,18%.

Alexandru Horpoş, preşedintele grupului Straco, antreprenorul general al lucrării, a spus, la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, că poate finaliza acest lot până la sfârșitul anului 2020, cu condiția obținerii finanțării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă numai dacă instanțele de judecată nu vor pronunța falimentul firmei, la cererea creditorilor.

În acest caz, contractul va fi reziliat, urmând ca procedurile să fie reluate.

Chiar în timpul ședinței desfășurate vineri pe șantierul Autostrăzii, Tribunalul București a luat act de renunţarea la judecata cererilor de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii VIACON ROMÂNIA SRL şi ELECTRO ENERGETICA SRL, împotriva STRACO GRUP. Este însă o sentință cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Aceeași instanță respinge cererea formulată de DEME MACARALE SRL ca rămasă fară obiect. Tribunalul București nulează ca netimbrate cererile de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii CONSTRUCT BOB INVEST SRL şi ARIA PROTECT SECURITY SRL.

În privința lotului Târgu Mureș – Ogra (9,2 km), care include lotul Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) și drumul de legătură (4,7 km), CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor, în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor.

Împotriva rezultatului procesului de reevaluare, a fost depusă la Tribunalul București o contestație, de către ofertantul STRABAG SRL. În luna iunie 2019, Tribunalul Bucuresti a decis obligarea CNAIR la reevaluarea ofertelor. În prezent, este în derulare procedura de atribuire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV. Frunda: “Candidatul independent este o strategie electorală”

Frunda György, unul dintre numele grele ale UDMR din ultimii 30 de ani, la nivel local și național, recunoaște că așa zisa candidatură independentă...

ESTE CLAR: Numai Theodora Benedek îl poate învinge pe Soós Zoltán

Portalul mures.ro a demarat, la începutul lunii septembrie, un sondaj de opinie online, targetat pe populația municipiului Târgu Mureș, cu vârste de peste 18...

ULTIMA ORĂ: Theodora Benedek, scrisoare deschisă către Soós Zoltán

Theodora Benedek, candidatul PNL la Primăria municipiului Târgu Mureș a transmis o scrisoare deschisă, adresată lui Soós Zoltán, în care face referire la atacurile...

ATENȚIE! Sondaje false în campania electorală, publicate de Claudiu Maior

Claudiu Maior a publicat DOUĂ SONDAJE FALSE, în care și-a dublat procentele. Este regretabil că asemenea metode ilegale sunt folosite în campania electorală, cu...

Recent Comments