marți, decembrie 1, 2020
No menu items!
Acasă ȘTIRI NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

NEWS ALERT! ADEVĂRUL despre Autostrada Târgu Mureș – Câmpia Turzii

Autostrada A3 care traversează județul Mureș ar trebui să lege Târgu Mureșul de Cluj Napoca. Până în prezent, au fost date în folosință două loturi, în lungime totală de 13,7 kilometri. Loturile Ungheni – Ogra (10,10 km) și Ogra – Iernut (3,6 km) sunt deschise circulației.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode şi directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Florin Sorin Scarlat s-au aflat vineri în judeţul Mureş, unde, împreună cu prefectul Mara Togănel, au analizat stadiul lucrărilor la loturile unde șantierel sunt deschise.

Pe lotul Iernut-Chețani (17,9 km) stadiul fizic de realizare a lucrării este de 84,6% și există șanse reale, conform declarațiilor oficialilor din Ministerul Transporturilor, să circulăm pe Autostradă până la Chețani în luna iunie a acestui an.

Probleme mari sunt însă pe lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii, unde stadiul fizic de realizare a lucrării este de 31,18%.

Alexandru Horpoş, preşedintele grupului Straco, antreprenorul general al lucrării, a spus, la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, că poate finaliza acest lot până la sfârșitul anului 2020, cu condiția obținerii finanțării din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, însă numai dacă instanțele de judecată nu vor pronunța falimentul firmei, la cererea creditorilor.

În acest caz, contractul va fi reziliat, urmând ca procedurile să fie reluate.

Chiar în timpul ședinței desfășurate vineri pe șantierul Autostrăzii, Tribunalul București a luat act de renunţarea la judecata cererilor de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii VIACON ROMÂNIA SRL şi ELECTRO ENERGETICA SRL, împotriva STRACO GRUP. Este însă o sentință cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicarea prin Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Aceeași instanță respinge cererea formulată de DEME MACARALE SRL ca rămasă fară obiect. Tribunalul București nulează ca netimbrate cererile de deschidere a procedurii de faliment formulate de creditorii CONSTRUCT BOB INVEST SRL şi ARIA PROTECT SECURITY SRL.

În privința lotului Târgu Mureș – Ogra (9,2 km), care include lotul Târgu Mureș – Ungheni (4,5 km) și drumul de legătură (4,7 km), CNAIR a finalizat procesul de reevaluare a ofertelor, în baza deciziilor de soluționare a contestațiilor.

Împotriva rezultatului procesului de reevaluare, a fost depusă la Tribunalul București o contestație, de către ofertantul STRABAG SRL. În luna iunie 2019, Tribunalul Bucuresti a decis obligarea CNAIR la reevaluarea ofertelor. În prezent, este în derulare procedura de atribuire.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Prefectul Mara Togănel, de Ziua Națională: “Trebuie să fim puternici și solidari”

Evenimentele care au marcat Ziua Națională a României la Târgu Mureș au debutat cu ceremonia militară, organizată în Piața Victoriei. Ceremoniile s-au desfășurat cu respectarea...

MESAJ SUPERB al primarului Soós Zoltán, în prima zi de Advent

Adventul (din latină adventus, „sosire”) este în calendarul romano-catolic, adoptat și de alți creștini, perioada celor patru săptămâni de dinaintea Crăciunului. Prima duminică din...

OFICIAL: Cum a murit tânăra de 19 ani, infectată cu coronavirus

O tânără de 19 ani, din Sibiu, a murit din cauza COVID-19, fiind cel mai tânăr dintre cei 148 de pacienți care au decedat...

Ce s-a întâmplat cu singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț

Singurul pacient rămas în viață în urma incendiului care a distrus Secția de Terapie Intensivă a spitalului din Piatra Neamț se simte mai bine. Supraviețuitorul...

Recent Comments