luni, octombrie 26, 2020
No menu items!
Acasă Stiri INCREDIBIL! Acuzații EXTREME la adresa unor medici de la Spitalul din Târgu...

INCREDIBIL! Acuzații EXTREME la adresa unor medici de la Spitalul din Târgu Mureș!

Sesizare la DNA Mureș, împotriva dr. Simona Bățagă, șefa de secție a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și a dr. Monica Pantea.

Sesizarea va fi depusă de Emanuel Ungureanu, deputat USR, care susține că, timp de aproape un an, medicul Monica Pantea a efectuat ILEGAL sute de intervenții pe parafa șefei de secție, prof. Simona Bățagă!

Deputatul a scris, pe pagina personală de Facebook, că “activitatea Clinicii de Gastroenterologie SCJU Mures a fost grav perturbată de la începutul anului 2019 prin introducerea ILEGALĂ în această clinică, de către prof. Simona Bățagă, șeful secției, a unui medic, dr. Pantea Monica, care nu se află in relație contractuală cu SCJU Mures.

Deși în clinică își desfășoara legal activitatea de explorari endoscopice 4 medici angajați, Dr Pantea Monica a primit acordul de la Prof. Simona Bățagă să efectueze endoscopii digestive superioare și inferioare, să pună diagnostice și să stabilească terapii în Laboratorul de Endoscopie din cadrul clinicii.

Sute de Intervențiile ilegale au fost efectuate de dr Monica Pantea pe parafa doamnei profesor Simona Bățagă, COMPLET ILEGAL!

Accesul ilegal al Dr Pantea Monica în Clinica de Gastroenterologie a restrâns accesul medicilor angajați legal pe această secție să efectueze explorări endoscopice.

Activitatea Dr Pantea Monica s-a extins treptat în anul 2019 aceasta efectuând treptat explorari endoscopice cu caracter de consult interclinic, la pacienți internați în SCJU Mureș în alte servicii.

Pacienții pe care îi exploreaza prin spitalizările de zi și prin spitalizările continue au fost RACOLAȚI personal de către Dr Pantea Monica, limitând în acest fel numărul de paturi libere din clinică și punând în pericol activitatea clinicii, activitate care se desfășoară într-un spital cu caracter de urgență.

Cea mai gravă consecință a activității frauduloase a Dr.Pantea Monica s-a soldat, după informațiile pe care le dețin, cu DECESUL unui pacient, domnul G M.F!

Pacientul (…) a fost “racolat” de Dr. Monica Pantea și programat la internare în Clinica de Gastroenterologie și la Laboratorul de Endoscopie digestivă pentru ligaturarea varicelor esofagiene.

(…) Pacientul a fost externat în data de 23.09.2019, pentru a reveni în condiții de urgență în UPU Mureș cu efracția varicelor ligaturate, cu o sângerare masivă, într-o stare clinică extrem de gravă, medicii din UPU și medicul de gardă al Clinicii Gastroenterologie nemaiputând salva viața pacientului.

Acesta decedează prin exsangvinare în 4 ore de la prezentarea în serviciul de resuscitare al UPU. În decursul acestor 4 ore pacientului i s-a efectuat internarea pe secția gastroenterologie, pentru decontarea consumabilelor, sângelui, medicației primite și a manevrelor terapeutice efectuate.

La întocmirea actelor de externare ale defunctului, pentru tăinuirea circumstanțelor decesului, contrar prevederilor legale, s-a cerut de către Prof Simiona Bățagă scutirea de necropsie și mai grav, nu a fost transferat pacientul decedat serviciului de Medicină Legală, conform legii, moartea domnului G M F survenind ca o complicație a unei manevre medicale și la sub 24 de ore de la internarea în spital.

Circumstanțele decesului au fost tăinuite atât față de conducerea spitalului cât și Serviciului de Anatomie Patologica al spitalului, care au semnat scutirea de necropsie și eliberarea trupului neînsuflețit al domnului G. M. F. familiei fără efectuarea acesteia.

Familiei nu i s-a prezentat situația reală, adică faptul că domnul G M F a decedat ca urmare a unei manevre terapeutice efectuate de către o persoană care nu avea dreptul să o efectueze, nici de obligația spitalului de a solicita efectuarea necropsiei medico-legale, astfel că și familia a fost de acord cu scutirea pacientului de necropsie.

În ciuda gravității faptelor comise și numeroaselor încălcări ale legii și decesul unui pacient ca urmare a acestora, activitatea Dr. Pantea Monica a continuat în Clinica Gastroenterologie în aceeași manieră care a fost prezentată anterior, până la intrarea acesteia în concediu de maternitate.

Cu privire la cadrul contractual legal al Dr. Monica Pantea, aceasta se află în contract cu CJAS Mures într-un cabinet privat, are contract de muncă pentru efectuarea de serviciu de gardă în SCJU Mureș, și este asistent universitar pe perioada determinată la UMFST Tg Mureș.

Faptele descrise mai sus au un vădit caracter penal și în consecință, săptămâna viitoare, voi depune o sesizare la DNA Mureș împotriva șefei de secție a Clinicii de Gastroentorologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș și a protejatei acesteia, dr. Monica Pantea.”

Aceasta este poziția exprimată de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Vom reveni, pe parcursul zilei cu informații suplimentae și poziția părților implicate, în măsura în care le vom primi.

Simona Bățagă a fost aleasă, recent, pe locul al patrulea, cu 76 de voturi, în Senatul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și, de asemenea, în Consiliul facultății de Medicină al aceleiași Universități.

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

A FOST ARESTAT! Un reghinean, căutat de autoritățile din Statele Unite

Polițiștii din Mureș au pus în executare un mandat de aducere emis pe numele unui bărbat bănuit că, pe teritoriul Statelor Unite ale Americii,...

DOSAR PENAL: Două mașini au fost incendiate în Acățari!

Mai mulți locuitori din Acățari ne-au semnalat un caz ciudat, petrecut zilele trecute pe raza comunei. Două autoturisme au luat foc, iar la fața locului...

În prezența prefectului de Mureș, primarii din Sighișoara și Luduș și-au intrat în drepturi

În cursul zilei de sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş, a avut loc şedinţa festivă de constituire a...

VEZI pe ce loc este județul Mureș în topul național al infectărilor cumulate la 1.000 de locuitori

Conform datelor din ultimele 24 de ore, publicate sâmbătă la prânz, județul Mureș rămâne pe poziția 7 în clasamentul național al coeficientului infectărilor cumulate...

Recent Comments