www.mures.ro

miercuri, iulie 28, 2021
No menu items!
Acasă Generația 9 INTERVIU EXCLUSIV. David-Andrei Albu, singura medie 10 din Mureș la Evaluarea Națională

INTERVIU EXCLUSIV. David-Andrei Albu, singura medie 10 din Mureș la Evaluarea Națională

Duminică, s-au publicat rezultatele finale, după etapa de contestații, de la Evaluarea Națională 2021.

David-Andrei Albu a obținut singura medie generală 10 din județul Mureș, la examenul din 2021.

Absolvent al Școlii Gimnaziale “Liviu Rebreanu” din Târgu Mureș, David-Andrei Albu a terminat clasa a VIIII-a B, a profesoarei diriginte Nadia Iernuțan.

Singurul elev din județul Mureș care a obținut media 10 la Evaluarea Națională a acordat un interviu, în exclusivitate, pentru mures.ro, pe care îl prefațăm cu mesajul prof. drd. Sabin – Gavril Pășcan, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Mureș:

MULȚUMESC că m-ați făcut mândru de voi și de realizările voastre, de tot ce ați demonstrat în acești opt ani de zile. Doresc să le mulțumesc diriginților, profesorilor, care au sădit în sufletele voastre dragostea de carte, de oameni, de bine și de frumos”.

Reporter: Care a fost cel mai îndrăzneț vis al copilăriei tale? Cum răspundeai atunci la întrebarea “ce vrei să te faci când vei fi mare”? S-au păstrat acele planuri sau au apărut altele?

David-Andrei Albu: Încă de cand eram mic mi-am dorit să fac performanţă. Mi-am descoperit pasiunea pentru matematică încă din şcoala primară, aşa că de atunci am visat să am şansa de a o folosi zi de zi. Am fost mereu convins că viitorul meu va implica această ştiinţă, dar nu sunt încă sigur în ce fel.

Reporter: Ai fost obișnuit mereu cu notele de 10?

David-Andrei Albu: Da, am muncit mult în aceşti ani pentru a lua 10 la fiecare materie. Efortul a fost enorm, dar, cunoscând satisfacţia unor astfel de rezultate, consider că totul a meritat. Nu se compară nimic cu bucuria pe care o ai în suflet atunci cand îţi este răsplătită munca.

Reporter: Ce înseamnă “să fii cel mai bun” din județul Mureș și cum ai ajuns la această performanță?

David-Andrei Albu: O astfel de performanţă se poate atinge doar prin multă muncă şi sacrificii. Chiar dacă diferenţa dintre elevi nu este foarte mare, pentru mine este o onoare să fiu cel mai bun din judeţ.

Reporter: Ți-ai imaginat vreodată ca vei fi primul dintre sute de elevi la Evaluarea Națională și ce sentiment îți dă această realizare?

David-Andrei Albu: M-am gândit şi la faptul că aş putea să fiu primul, dar nu această performanţă a fost obiectivul meu. Până la urmă, premiul constă în faptul că pot merge la liceul dorit, lucru care nu necesită media 10 la Evaluarea Naţională, dar mă bucur că am reuşit să obţin aceste note. Sunt mândru de tot ceea ce am realizat până acum.

Reporter: Ce îți doresti acum pentru viitor? Ce liceu și mai apoi ce facultate dorești sa urmezi și unde?

David-Andrei Albu: Doresc să  îmi continui studiile la Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian”, la matematică-informatică bilingv. Încă nu sunt sigur ce facultate voi urma, dar sunt convins că va avea legătură cu matematica.

Reporter: Unde visezi să fii, peste 10 ani?

David-Andrei Albu: Nu ştiu exact unde aş vrea să fiu peste 10 ani, dar sunt sigur că voi fi fericit dacă voi avea familia lângă mine şi voi face ceea ce îmi place. Sper ca viitorul meu să fie unul plin de bucurii şi rezultate frumoase precum cel de la Evaluarea Naţională.

Reporter: Ce gând vrei să le transmiți elevilor din clasele mai mici?

David-Andrei Albu: În primul rând, vreau să le urez succes. A fost o perioadă dificilă pentru fiecare dintre noi, dar sunt convins că şi ei vor demonstra de ce sunt capabili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

De azi, E LEGE! 60 de milioane de lei, pentru Centrul de Arși din Târgu Mureș

Guvernul a adoptat, miercuri, hotărârea privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru construirea unui centru de arși la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş. Potrivit actului...

O mureșeancă de 21 de ani a murit într-un accident groaznic, petrecut luni seara

În această seară, pe DJ 151D, între localitățile Ilieni și Nicolești, a avut loc un accident rutier, între un autocamion și un autoturism. În urma...

El este tânărul mureșean OMORÂT DE URS vineri seara

Mihai Cadar, mureșeanul de 26 de ani, a fost găsit mort la o distanţă relativ mică de locul unde ursul a atacat vineri seara,...

Recent Comments