www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI La Primărie, șoferii sunt angajați pe post de inspectori. 337 de oameni...

La Primărie, șoferii sunt angajați pe post de inspectori. 337 de oameni PLEACĂ ACASĂ!

337 de angajați ai Primăriei municipiului Târgu Mureș nu se mai regăsesc în noua organigramă a instituției, lansată în consultare publică.

De asemenea, 22 de șefi din Primărie urmează să își piardă funcțiile.

În prezent, la 15 angajați există un șef de serviciu. În plus, la Primărie, șoferii nu sunt angajați pe posturi de conducători auto, ci de inspectori.

În același timp, secretarele unor direcții sunt angajate pe postul de șef serviciu.

Noua conducere a Primăriei își propune să scadă numărul angajaților de la 1.317, la 980, iar al personalului de conducere, de la 58 la 36.

Edilii au calculat că, în acest fel, se va realiza o economie de 3 milioane de euro.

Primarul Municipiului Târgu Mureș consideră că organigrama este supradimensionată, în special în ce privește funcțiile de conducere, gradul de ocupare a acestora fiind la nivelul maximal permis de lege (12% din numărul total de angajați).

Totodată, se dorește ca personalul să fie angajat corespunzător pe post, în urma promovării unor concursuri. 

Noua organigramă propune reducerea cu circa 25% a personalului angajat la Primăria Municipiului Târgu Mureș și serviciile subordonate, cu accent pe reducerea funcțiilor de conducere.

Cei care nu doresc să se prezinte la concurs / nu vor lua concursul vor beneficia de toate drepturile legale, cu excepția acordării de salarii compensatorii.

Noua organigramă prevede și ca o serie de servicii și direcții să aibă personalitate juridică – Poliția Locală, Direcția Impozite și Taxe Locale, Administrația Serelor, Parcurilor și Zonelor Verzi – ceea ce înseamnă că vor funcționa după un buget prestabilit, dar vor trebui să aibă și venituri proprii.

Proiectul noii organigrame a municipalității se regăsește pe site-ul oficial, la adresa: https://www.tirgumures.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=8211:noua-organigram-a-primriei-targu-mure-a-fost-lansat-in-dezbatere-public&catid=37:comunicate-de-presa&Itemid=313&lang=ro.

Târgumureșenii și toate entitățile interesate sunt invitați să trimită sugestii și propuneri legate de proiectul noii organigrame, în termen de 45 de zile, la adresa de mail: cabinet.primar@tirgumures.ro  până în data de 12  martie 2021.

În urma analizei tuturor sugestiilor și propunerilor primite, se va da forma finală a noii organigrame, care va fi, de asemenea, prezentată public.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments