www.mures.ro

Acasă ȘTIRI RAED ARAFAT: Am fost în pericol să pierdem 23 de echipaje civile...

RAED ARAFAT: Am fost în pericol să pierdem 23 de echipaje civile SMURD

0

Pe platoul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Horea al județului Mureș, joi a avut loc un moment cu adevărat istoric.

Este vorba de depunerea jurământului militar de către personalul cu pregătire paramedicală din cadrul a 8 echipaje civile SMURD din județul Mureș, care de peste 20 de ani își desfășoară întreaga activitate de salvare a cetățenilor, cu devotament, profesionalism, asemeni colegilor lor salvatori din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență.

Pentru noile cadre militare, “jurământul” nu este ceva de necunoscut, unii dintre acești salvatori sunt în slujba țării și a semenilor de aproape 20 de ani.

Acești paramedici, au lucrat cot la cot alături de colegii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” al Județului Mureș și au salvat nenumărate vieți.

Puțini știu faptul că în anul 2000, 2 astfel de echipaje de prim ajutor au fost înființate la Târgu Mureș. De asemenea, puțini știu că în acel an, pentru prima dată în România, un echipaj de prim ajutor civil a resuscitat o persoană căzută în stradă, fără asistență medicală de specialitate reprezentată de un medic sau de un asistent.

Mesajul secretarului de stat, șef al DSU, Dr. Raed Arafat :

“Mă bucur că după doi ani de încercări, fiind în pericol sa pierdem 23 de echipaje SMURD civile în județele Mureș, Sibiu, Arad, Hunedoara și Maramureș, am reușit cu sprijinul mai multor persoane la nivel guvernamental și parlamentar, să preluam personalul acestor echipaje la IGSU și să ne asigurăm că activitatea lor va continua. Felicitări colegilor nou veniți în rândul militarilor și mulțumiri celor care ne-au sprijinit!

sursa foto: ISU Mureș