www.mures.ro

marți, iunie 22, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI La Reghin, UDMR bate palma cu PSD. PNL lăsat pe dinafară, la...

La Reghin, UDMR bate palma cu PSD. PNL lăsat pe dinafară, la alegerea viceprimarului

La nivel național, negocierile prefigurează o alianță de guvernare la care PNL a invitat UDMR imediat după alegerile din 6 decembrie.
Aceeași situație se întrevede și la Consiliul Județean Mureș unde mâine se vor vota, cel mai probabil, vicepreședinții propuși de PNL și UDMR.
La Reghin situația stă pe dos.
UDMR a votat miercuri candidatul PSD la funcția de viceprimar, în dauna propunerii PNL. Astfel, Dragoș Pui (PSD) îl va seconda pe primarul Mark Endre (UDMR), în următorii patru ani.
Președintele PSD Mureș, Dumitrița Gliga, a declarat că ”susținut de președintele interimar al organizației PSD Reghin, dl. Ovidiu Marian, și de organizația Reghin, Dragoș Pui face parte dintr- o echipă care se reformează la nivel local. Acum are o mare șansă, în calitate de viceprimar, de a se dedica proiectelor pentru dezvoltarea acestui oraș și suntem convinși că alături de ceilalți colegi din Primăria și Consiliul local Reghin vor performa ca administrație. Succes tuturor!”
O reacție dură a avut, în schimb, Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin:
“Așa cum v-am informat încă din timpul campaniei electorale, astăzi a venit CONFIRMAREA: cuplul PSD-UDMR a ignorat voința exprimată prin vot a reghinenilor și a impus un viceprimar PSD. Rămâne deci aceeași administrație PSD -UDMR, care a avut în ”grijă” orașul în ultimii ani”, spune Gabriel Toncean.
“Un viceprimar PSD de 12%, de asta va avea parte Reghinul! Un viceprimar care nu s-a făcut remarcat cu nimic, care nu are realizări în viață, dar vine să reprezinte un municipiu!
Propunerea noastră, a Partidului Național Liberal, Stelian Doru Cătană era varianta corectă față de reghinenii care au votat să fie reprezentați astfel. Desigur era varianta incomodă pentru cei care doresc să continue sub sloganul vechii administrații “Dezvoltarea continuă”. “Dezvoltare” la care atât actualul primar (în calitate de viceprimar), cât și proaspătul viceprimar “ales” (în calitate de consilier) au fost parte integrantă. De ani buni cele 2 formațiuni politice se înțeleg și doar schimbă birourile. Noi, cei 8 noi consilieri locali ai PNL, vă promitem că prin acțiunile noastre din următorii 3 ani și jumătate vom convinge electoratul reghinean că doar o schimbare reală poate duce orașul nostru într-o direcție sănătoasă. Acesta este Restart-ul despre care vorbea Mark Endre în campania electorală, un restart cu aceiași oameni…”, a spus Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un câine al Salvamont Mureş a găsit o persoană dispărută pe munte

Persoana de 69 de ani era căutată de 24 de ore. Victima a fost găsită de câinele Nero. Persoana era decedată. „Echipa Salvamont Mures a participat la...

O AUTOSPECIALĂ cu totul…SPECIALĂ intră în dotarea ISU Mureș

Mâine, 23 iunie 2021, la ora 12:50, va avea loc ceremonia primirii unei noi autospeciale pentru transportul pacienților înalt contagioși. Autospeciala este o donație...

Cum s-a produs TERIBILUL ACCIDENT de ieri, de la Deda

Un accident teribil a fost la un pas să se transforme într-un adevărat măcel, după ce un șofer neatent a creat un impact violent...

NICIUN CAZ NOU de coronavirus în județul Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș nu a fost înregistrat niciun caz nou de coronavirus. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților...

Recent Comments