www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI La Reghin, UDMR bate palma cu PSD. PNL lăsat pe dinafară, la...

La Reghin, UDMR bate palma cu PSD. PNL lăsat pe dinafară, la alegerea viceprimarului

La nivel național, negocierile prefigurează o alianță de guvernare la care PNL a invitat UDMR imediat după alegerile din 6 decembrie.
Aceeași situație se întrevede și la Consiliul Județean Mureș unde mâine se vor vota, cel mai probabil, vicepreședinții propuși de PNL și UDMR.
La Reghin situația stă pe dos.
UDMR a votat miercuri candidatul PSD la funcția de viceprimar, în dauna propunerii PNL. Astfel, Dragoș Pui (PSD) îl va seconda pe primarul Mark Endre (UDMR), în următorii patru ani.
Președintele PSD Mureș, Dumitrița Gliga, a declarat că ”susținut de președintele interimar al organizației PSD Reghin, dl. Ovidiu Marian, și de organizația Reghin, Dragoș Pui face parte dintr- o echipă care se reformează la nivel local. Acum are o mare șansă, în calitate de viceprimar, de a se dedica proiectelor pentru dezvoltarea acestui oraș și suntem convinși că alături de ceilalți colegi din Primăria și Consiliul local Reghin vor performa ca administrație. Succes tuturor!”
O reacție dură a avut, în schimb, Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin:
“Așa cum v-am informat încă din timpul campaniei electorale, astăzi a venit CONFIRMAREA: cuplul PSD-UDMR a ignorat voința exprimată prin vot a reghinenilor și a impus un viceprimar PSD. Rămâne deci aceeași administrație PSD -UDMR, care a avut în ”grijă” orașul în ultimii ani”, spune Gabriel Toncean.
“Un viceprimar PSD de 12%, de asta va avea parte Reghinul! Un viceprimar care nu s-a făcut remarcat cu nimic, care nu are realizări în viață, dar vine să reprezinte un municipiu!
Propunerea noastră, a Partidului Național Liberal, Stelian Doru Cătană era varianta corectă față de reghinenii care au votat să fie reprezentați astfel. Desigur era varianta incomodă pentru cei care doresc să continue sub sloganul vechii administrații “Dezvoltarea continuă”. “Dezvoltare” la care atât actualul primar (în calitate de viceprimar), cât și proaspătul viceprimar “ales” (în calitate de consilier) au fost parte integrantă. De ani buni cele 2 formațiuni politice se înțeleg și doar schimbă birourile. Noi, cei 8 noi consilieri locali ai PNL, vă promitem că prin acțiunile noastre din următorii 3 ani și jumătate vom convinge electoratul reghinean că doar o schimbare reală poate duce orașul nostru într-o direcție sănătoasă. Acesta este Restart-ul despre care vorbea Mark Endre în campania electorală, un restart cu aceiași oameni…”, a spus Gabriel Toncean, președintele PNL Reghin. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments