www.mures.ro

joi, iunie 6, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI La Târgu Mureș ajung primele 32 de autobuze noi!

La Târgu Mureș ajung primele 32 de autobuze noi!

Marți, 18 mai, Primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán a semnat, împreună cu directorul România Solaris Bus & Coach Polonia, domnul Eugen Daniel Ciolan, contractul de achiziție pentru 32  de autobuze electrice, de 12 metri lungime, 10 stații de încărcare rapidă și 32 stații de încărcare lentă.  Valoarea contractului este 81.920.000 lei (fără TVA).

În prezent, Municipalitatea efectuează deja demersurile de amplasare a stațiilor de transformare de mare capacitate, la care vor fi racordate stațiile de încărcare lentă/rapidă, la sediul Transport Local SA dar și la capetele de linii.

Cele 32 de autobuze electrice vor deservi următoarele rute de transport public: Linia 4 (11 buc.); Linia 18 (5 buc.); Linia 12 (3 buc.); Linia 17 (5 buc.); Linia 20 (3 buc.); Linia 23 (5 buc.).

Am început dezvoltarea orașului, iar începând de astăzi, transportul local face un pas spre normalitate. Ținta noastră: mijloace de transport ecologice, confortabile și la standarde europene. Epoca autobuzelor care iau foc în plină stradă, care se dezintegrează, iar biletele sunt vândute de la șofer, trebuie să ia sfârșit! Astăzi am semnat contractul de achiziție al primelor autobuze electrice și sperăm ca, până la finalul anului următor, transportul local din Târgu Mureș să fie unul modern, civilizat, nepoluant și ușor de accesat de către târgumureșeni și turiști”, a declarat Soós Zoltán, Primarul Municipiului Târgu Mureș.

Primăria Târgu  Mureș are în curs de desfășurare, 7 proiecte privind transportul public și de  management al traficului, iar 4 dintre acestea se referă la achiziția de autobuze pentru a schimba în totalitate parcul auto pentru transportul în comun.

În afară de acest proiect, Municipiul mai are încă 3 proiecte în derulare prin care va  achiziționa următoarele tipuri de autobuze:

  • 41 bucăți autobuze tip DIESEL ;
  • 15 bucăți de autobuze ELECTRICE, cu o lungime de 10m;
  • 38 bucăți de autobuze tip HIBRID.

Proiectul privind achiziția autobuzelor electrice, respectiv a stațiilor de încărcare, se derulează prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației direct cu producătorul care a fabricat și autobuzul prezentat marți, în cadrul conferinței de presă.

Autobuzul prezentat astăzi se află în Târgu Mureș, în aceste zile, pentru teste de trafic, iar târgumureșenii vor putea experimenta călătoria cu acesta, în mod gratuit.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments