Președintele interimar al Partidului Mișcarea Populară, până la organizarea unui congres, este mureșeanul Marius Pașcan.
Preluarea de către Pașcan a conducerii PMP vine după ce Eugen Tomac a anunțat că demisionează de la șefia partidului, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare prin care popularii nu au trecut pragul electoral.
Cu toate că mulți cântă prohodul PMP, nu este de neglijat că partidul are la nivel național, în urma alegerilor locale din septembrie, 2.140 de consilieri locali, 73 de consilieri județeni și consilieri generali ai Capitalei, plus 49 de primari.
Sunt cifre tentante pentru orice partid semnificativ, care poate, de ce nu, să intre într-o alianță cu PMP, sau chiar într-un proces de fuziune cu acesta.
Sau PMP va alege drumul independenței și pregătirea teminică a anului electoral 2024?
În primul mesaj politic public de după aflarea rezultatului final al alegerilor din 6 decembrie, Marius Pașcan avertizează că “PMP este mai mult decât un partid, este o stare populară de spirit, cu sute de mii de membri și simpatizanți devotați! Echipa PMP reunește
Poate vocea celor care compun PMP nu s-a auzit suficient de clar și distinct în vacarmul politic actual, generalizat și degenerat. Poate mesajul nostru identitar, popular-conservator, tradiționalist, național spilcuit, nu a răzbătut prin puzderia de iluzii și surogate iliberale, progresiste, neomarxiste, extremiste, anarhiste și antisistem.
Putem să ne ridicăm din propria cădere, avem nevoie de forța încrederii, a determinării de a lupta în continuare pentru valorile în care credem și care politic ne-au unit”, a transmis Marius Pașcan.