www.mures.ro

vineri, iunie 7, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI Reacția prefectului de Mureș la situația gravă din unitatea COVID de la...

Reacția prefectului de Mureș la situația gravă din unitatea COVID de la UMFST

Prefectul județului Mureș are prima reacție la situația în care se află unitatea suport COVID, din incinta UMFST. Aici, din cauza temperaturilor scăzute, viața pacienților care primesc tratament în secția ATI este pusă în pericol. 

Mara Togănel anunță că, în acest moment, se caută soluțiile pentru identificarea unui spațiu alternativ.

„Conform adresei primite din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în acest moment este nevoie urgentă de găsirea unei soluții pentru pacienții internați la Unitatea Suport Medical Covid 19 – secție exterioară a SCJU Târgu Mureș.
Temperatura înregistrată la nivelul patului pacienților internați este una scazută, ceea ce creează disfuncționalități în activitatea acestei secții.
Instituția Prefectului se implică activ în acțiunile de identificare a unui spațiu alternativ, care să asigure cele mai bune condiții de îngrijire a pacienților internați în această secție.
Obiectivul nostru este acela de a identifica cea mai bună opțiune care să asigure tratamentul pacienților în siguranță deplină, atât pentru bolnavi, cât și pentru personalul medical”, a precizat prefectul Mara Togănel. 

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Conform surselor mures.ro temperatura înregistrată la nivelul patului pacienților internați în Unitatea suport COVID din cadrul UMFST Târgu Mureș este de numai 16 grade.

Acest fapt pune în pericol viața pacienților internați și contravine Ordinului Ministrului Sănătății privind aprobarea regulamentului de funcționare a secțiilor ATI din unitățile sanitare.

Sursele redacției mureș.ro ne indică faptul că, în acest moment, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș se află în imposibilitatea de a mai prelua pacienți în Unitatea Suport COVID de la UMFST. Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș solicită sprijinul autorităților, atât pentru redirecționarea pacienților internați, cât și pentru trimiterea cazurilor noi în alte unități sanitare.

Apelul conducerii SCJU vine după ce proprietarul clădirii, respectiv UMFST, nu a oferit soluții pentru remedierea situației. Reamintim faptul că unitatea suport COVID  de la UMFST  este practic o sală de sport, iar temperaturile  nu pot depăși 20 de grade.

Conform prognozei meteo pentru zilele următoare, temperaturile din Târgu Mureș se vor situa în jurul valorilor de 11-13 grade, dar începând de luni acestea vor scădea până la 6 grade.

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments