www.mures.ro

miercuri, mai 5, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Musca și laptele. Azamfirei se bagă în scandalul de la Cluj

Musca și laptele. Azamfirei se bagă în scandalul de la Cluj

Tasnádi Szilárd este noul prefect al județului Cluj.

Tasnádi Szilárd este avocat de profesie şi membru în Comisia de Etică şi Disciplină a UDMR.

Tasnádi Szilárd este un personaj politic discret, acum fiind prima dată când este propus pentru o demnitate publică.

Ştirea privind preluarea funcţiei de prefect l-a luat şi pe el prin suprindere: „Sunt uimit, şocat, blocat”.

Șocat a fost și primarul Emil Boc, care a spus că “E greu să le explici colegilor de partid că această organizație nu poate să mențină funcția de prefect”.

Și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a avut o reacție dură: „Mă încearcă o lehamite profundă. Aștept ca partidul să intre într-un proces de congres în acest an, pentru a se decide ce se întâmplă cu acest partid.”

O poziție cel puțin ciudată în această chestiune a avut senatorul PSD de Mureș, Leonard Azamfirei.

Invitat marți seara la emisiunea Sinteza Zilei, Azamfirei a fost întrebat de Mihai Gâdea, la fel ca ceilalalți invitați, cui i-ar acorda nota 10, pentru prestația publică din ultimele zile.

Azamfirei a spus că dă nota 10 UDMR-ului, pentru că în negocierile de la nivelul coaliției de guvernare a obținut postul de prefect al Clujului.

Este evidentă “dâmbovițenizarea” discursului lui Azamfirei, el fiind cel care, de mai mulți ani, le refuză maghiarilor facultatea în limbă maghiară.

Linia maghiară de la Universitate cere constant înființarea unei facultăți în limba maghiară, dar răspunsul rectorului Azamfirei a fost permanent negativ.

Cu siguranță, senatorul PSD ar acorda nota minimă PNL-ului, pentru că acest partid a reușit, spre dezamăgirea lui Azamfirei, să obțină postul de prefect de Mureș.

Și tot spre dezamăgirea lui Azamfirei, coaliția PNL-UDMR-USR PLUS la nivel local pare să funcționeze bine.

Rămâne întrebarea legată de implicarea lui Azamfirei în scandalul cu prefectul de Cluj, similară poveștii cu musca și laptele.

O fi încercând, de pe acum, o vorbă bună de care viitorul fost rector de la UMSFT are nevoie, după ce al doilea mandat la conducerea Universității din Târgu Mureș i se va fi terminat?

Nu de alta, dar legea recent modificată îl limitează. La două. Mandate. Deși el l-a început pe al treilea, pe motiv de întrerupere din cauze de deplasări prin lume. Că așa-i la noi…Ca-n Africa. Încă…

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un motociclist din Târgu Mureș a murit între Cluj și Oradea

Un bărbat de 46 de ani din Târgu Mureş şi-a pierdut azi viaţa într-un grav accident petrecut pe şoseaua ce leagă Clujul de Oradea. „Din...

30 DE ZILE AREST, în dosarul tragediei în care un copil și-a împușcat fratele

În continuarea cercetărilor, instanța de judecată a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile, a bărbatului de 49 de ani, din Târgu Mureș, deținătorul...

Conducerea Spitalului din Târgu Mureș rămâne fără încă un om

A mai plecat un membru din echipa de conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Directorul de îngrijiri medicale, Angela Moldovan, a anunțat...

A FOST ARESTAT deținătorul armei care l-a omorât pe copilul de 5 ani

În baza probatoriului administrat, în 4 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au dispus măsura preventivă a reținerii pentru 24 de...

Recent Comments