www.mures.ro

marți, iulie 4, 2023
No menu items!
Acasă ȘTIRI Planuri EXTREM DE AMBIȚIOASE pentru sportul din Târgu Mureș

Planuri EXTREM DE AMBIȚIOASE pentru sportul din Târgu Mureș

La întâlnirea de la Târgu Mureș cu ministrul Tineretului și Sportului,  Novák Eduárd, s-a discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale infrastructurii sportive și organizarea lecțiilor de înot la nivelul municipiului.

Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș a declarat cănoul bazin olimpic va ajunge în administrarea Municipiului Târgu Mureș. Astăzi, l-am avut oaspete la Târgu Mureș pe dl. Eduárd Novák, ministru al Tineretului și Sportului, alături de care am vizitat mai multe locații importante, care ar putea constitui baza pentru dezvoltarea unui centru sportiv de nivel european în orașul nostru. Noul bazin, situat la fostul ștrand 1 Mai, va face obiectul acestei strategii. În acest sens, mai avem identificate numeroase locații în orașul nostru, dar acestea trebuie renovate și modernizate, la standarde. Scopul nostru este să-i readucem în Târgu Mureș pe sportivii noștri de elită dar, trebuie să le oferim posibilități adecvate de antrenament. De asemenea, îmi doresc ca sportul să devină parte integrată a procesului educațional. Sper ca anul viitor să putem lansa programul de înot destinat elevilor din orașul nostru.”

Ministrul Sportului a fost însoțit de primarul Municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán și de președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc. Pe parcursul întâlnirii, au vizitat circuitul Motor Ring, complexul sportiv aflat în proprietatea Romgaz, respectiv noul complex de natație, unde s-a  organizat și o conferință de presă.

Primarul din Târgu Mureș a declarat că pentru dezvoltarea în mod uniform a infrastructurii sportive a orașului, se dorește achiziționarea terenului deținut de Romgaz, aflat în acest moment în paragină.

A menționat totodată că s-au depus cereri la minister pentru transferul Sălii Polivalente în proprietatea orașului, astfel prin prestarea unor condiții mai bune, ar oferi în continuare oportunități de pregătire și organizare de competiții.

S-a discutat cu ministrul și despre programul de cursuri de înot pentru copiii din Târgu Mureș. Noul complex de natație este o oportunitate foarte bună pentru sportivii de performanță, dar pe lângă ei sunt multe alte persoane care doresc să practice înotul de plăcere, iar elevii să beneficieze de cursuri dedicate.

În legătură cu acest subiect, primarul târgumureșean a declarat că peste câteva zile „balonul” din Complexul Week-end va fi repus în funcțiune, iar din toamnă va fi lansat programul de înot pentru școlari.

În timpul vizitei sale la Târgu Mureș, ministrul Tineretului și Sportului, Novák Eduárd a declarat că există cadru financiar pentru finalizarea lucrărilor și predarea noii piscine.

 

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments