www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Profesorul Benedek Imre, AMENINȚAT după dezvăluirile din presa națională

Profesorul Benedek Imre, AMENINȚAT după dezvăluirile din presa națională

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, spune că a fost amenințat după dezvăluirile din ultimele zile, legate de tratamentul la care a fost supus fratele său, profesorul Benedek Istvan, în perioada internării la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Dezvăluirile lui Benedek Imre au ajuns în toată presa națională. Milioane de români au văzut sau au citit luarea sa de poziție și sute de mii de oameni au reacționat, exprimându-și indignarea față de tratamentul la care a fost supus fratele cardiologului, profesorul doctor Benedek Istvan.

“Am primit amenințări că omul din sistem nu are voie să spună aşa lucruri. Am dreptul și am obligația să corectez medicina spre bine. Dacă mă amenință și îmi fac ceva rău nu mă mai interesează. Sunt la vârsta când am jurat pentru Medicină am jurat pentru bolnavi și asta voi face”, a spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, a vorbit în exclusivitate la emisiunea “Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, despre noile acuzaţii pe care le aduce celor care l-au tratat pe fratele său la ATI Mureş şi care a sfărşit de COVID-19, legat de pat.

Poziția profesorului Benedek Imre vine după fratele său, Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a murit la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

“Fratele meu a fost legat”

“A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el, coerent,  refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină.

A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.

Sunt adeptul că mai bine să dai medicamentul degeaba și să pierzi banii, decât să participi la sistemul politic ca să economisești banii, ca politicul să te laude. Nu!

“Am cerut foaia de observaţie a fratelui mei şi au refuzat să o dea”

Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația. Adică noi, familia, care face parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și vroiam să știm ce s-a întâmplat. 

Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat.

Dacă primeam foaia de observație, puteam poate, poate digera familia și nu ajungeam aici să fim prin televiziuni

Documentele au apărut când a apărut cercetarea penală. E dezastru, scrie cu mâna doctorului ce tratament să primească și ce să nu să i se dea. I se promite familiei că se va face, la o altă clinică, o altă intervenție care va fi salvatoare.

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România

La cardiologie, niciun bolnav nu a murit de COVID-19. Nu au murit pentru că am obligat toți pacienții să fie observați din secundă în secundă. Suntem mai educați, asta lipsește din medicină, și nu trebuie explicat niciodată că noi nu avem suficienți bani.

Medicul stă la dispoziţia bolnavului nu după programul său de lucru”

Dacă te-ai făcut medic să fii la dispoziția bolnavului când el este bolnav, nu când tu ai programul de lucru. Este o slăbiciune a sistemului și a medicilor. Este cel mai ușor să laşi bolnavul, sedezi masiv și legi bolnavul în loc să stai lângă el.

Nu s-a făcut autopsia” 

Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde au fost fratele meu erau era o strigare “vine iar un pacient”, era cu sacul negru. Din păcate nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? 

Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală”, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească”

“Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească. Medicina românească are suficienți bani. Nu va fi niciodată destul, America e plină de bani și tot nu e de ajuns. Medicina românească are specialiști bunI, este dotată cu aparatură, numai că au ajuns să domine cei care o conduc pe un drum necalificat.

28 COMENTARII

  1. Ceea ce citesc în ultima perioada, despre cum au fost tratați în spitale bolnavii de Covid-19, mă îngrozește. Nu se poate să fi ajuns până aici! Poate este timpul ca, profesioniștii din sănătate și justiție, sa se unească și să demaște acest sistem ticălos. S-a întins peste societate ca pecinginea pe obraz!

  2. RESPECT domnule doctor. Nu va lăsati. În memoria fratelui dvs trebuie să faceți lumina. Dacă dvs nu puteti atunci chiar nu mai avem nicio sansa. Vorbiti domnule doctor, unde aveți ocazia, spuneți fiecare pas pe care îl veți urma. Numai așa veți urni cancerul cate există în spitale.

  3. Sistemul medical in România este politizat noi nu mai avem cuvint este bataie de joc ce se intimpla la noi Mor oamenii cu zile Rusine sa le fie

  4. Am toata stima si consideratia fata de doctorul Benedec Imre, care mi-a facut primul cateterism in septembrie 1978, cand pentru prima data am intalnit o echipa de doctori tineri, responsabili , care s-au purtat cu blandete si respect fata de bolnavi. Am putut sa constat ca erau bine pregatiti profesional si nu interveneau in a lua o hotarare pana cand pacientul nu era bine investigat si pregatit. Datorita acestor medici eu azi traiesc si am toata recunostinta si respectul pentru intreg personalul medical de atunci si le multumesc oriunde s-ar afla. Nu se punea problema de a da spaga, asa cum de-a lungul anilor mi s-a intamplat de cate ori am mers la un spital sau consultatie. Traiesc dintr-o pensie dar, asta nu mai impresineaza pe nici unul din marii doctori ai zilelor noastre. Multumesc domnule doctor Benedek Imre, ca desi interventiile pe cord cat de banale atunci erau in stadiu de pionerat si fara aparatura necesara. Am fost incurajata ca medicina va face progrese si ca voi mai trai inca multi ani, ceea ce s-a si adeverit. Regret mult ca v-ati pierdut fratele abandonat tocmai de cei care i-au fost studenti si confrati care au depus juramantul lui Hipocrate!

  5. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments