www.mures.ro

sâmbătă, aprilie 10, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Profesorul Benedek Imre, AMENINȚAT după dezvăluirile din presa națională

Profesorul Benedek Imre, AMENINȚAT după dezvăluirile din presa națională

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, spune că a fost amenințat după dezvăluirile din ultimele zile, legate de tratamentul la care a fost supus fratele său, profesorul Benedek Istvan, în perioada internării la secția ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Dezvăluirile lui Benedek Imre au ajuns în toată presa națională. Milioane de români au văzut sau au citit luarea sa de poziție și sute de mii de oameni au reacționat, exprimându-și indignarea față de tratamentul la care a fost supus fratele cardiologului, profesorul doctor Benedek Istvan.

“Am primit amenințări că omul din sistem nu are voie să spună aşa lucruri. Am dreptul și am obligația să corectez medicina spre bine. Dacă mă amenință și îmi fac ceva rău nu mă mai interesează. Sunt la vârsta când am jurat pentru Medicină am jurat pentru bolnavi și asta voi face”, a spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România, a vorbit în exclusivitate la emisiunea “Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, despre noile acuzaţii pe care le aduce celor care l-au tratat pe fratele său la ATI Mureş şi care a sfărşit de COVID-19, legat de pat.

Poziția profesorului Benedek Imre vine după fratele său, Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar în cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a murit la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

“Fratele meu a fost legat”

“A fost legat, avem filmul înregistrat de bolnavii care au stat în aceeași încăpere, în care el, coerent,  refuză să fie legat și totuși l-au legat. Este regretabil și de condamnat pentru că elevii lui pe care i-a educat l-au legat. Așa ceva înseamnă că acești oameni nu au ce căuta în medicină.

A fost internat, când o directoare, care tot eleva lui a fost, în loc să îi dea medicamentul i-a spus că nu se aprobă.

Sunt adeptul că mai bine să dai medicamentul degeaba și să pierzi banii, decât să participi la sistemul politic ca să economisești banii, ca politicul să te laude. Nu!

“Am cerut foaia de observaţie a fratelui mei şi au refuzat să o dea”

Pe lângă faptul că a fost legat și avem filmul, este regretabil cum a reacţionat administrația. Adică noi, familia, care face parte din sistem, suntem mulți medici, am fi vrut ca să nu fim circari să aplanăm discuția, în limita posibilităților, și vroiam să știm ce s-a întâmplat. 

Am cerut foaia de observație, domnul director, care de de mult trebuia să își dea demisia, dar politicul îl ține, când am cerut foaia de observație ne-a refuzat.

Dacă primeam foaia de observație, puteam poate, poate digera familia și nu ajungeam aici să fim prin televiziuni

Documentele au apărut când a apărut cercetarea penală. E dezastru, scrie cu mâna doctorului ce tratament să primească și ce să nu să i se dea. I se promite familiei că se va face, la o altă clinică, o altă intervenție care va fi salvatoare.

Profesorul universitar doctor Benedek Imre, unul din cei mai buni cardiologi pe care îi are România

La cardiologie, niciun bolnav nu a murit de COVID-19. Nu au murit pentru că am obligat toți pacienții să fie observați din secundă în secundă. Suntem mai educați, asta lipsește din medicină, și nu trebuie explicat niciodată că noi nu avem suficienți bani.

Medicul stă la dispoziţia bolnavului nu după programul său de lucru”

Dacă te-ai făcut medic să fii la dispoziția bolnavului când el este bolnav, nu când tu ai programul de lucru. Este o slăbiciune a sistemului și a medicilor. Este cel mai ușor să laşi bolnavul, sedezi masiv și legi bolnavul în loc să stai lângă el.

Nu s-a făcut autopsia” 

Am lucrat în terapie intensivă, eu nu am legat pe nimeni. Prima lege a medicinei bolnavul îl tratezi când are nevoie și din minut în minut când este critic. Din păcate, unde au fost fratele meu erau era o strigare “vine iar un pacient”, era cu sacul negru. Din păcate nu s-a făcut autopsia și medicul legist a jurat să facă autopsii, dacă nu le faci atunci de ce mai face această profesie? 

Această depersonalizare, că am băgat omul în sacul negru și nu au voie să vadă, nu e ok. Ne-a dezumanizat această boală”, a mai spus profesorul universitar doctor Benedek Imre.

Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească”

“Dar să plecați cu rugămintea mea: credeți în medicina românească. Medicina românească are suficienți bani. Nu va fi niciodată destul, America e plină de bani și tot nu e de ajuns. Medicina românească are specialiști bunI, este dotată cu aparatură, numai că au ajuns să domine cei care o conduc pe un drum necalificat.

9 COMENTARII

  1. Ceea ce citesc în ultima perioada, despre cum au fost tratați în spitale bolnavii de Covid-19, mă îngrozește. Nu se poate să fi ajuns până aici! Poate este timpul ca, profesioniștii din sănătate și justiție, sa se unească și să demaște acest sistem ticălos. S-a întins peste societate ca pecinginea pe obraz!

  2. RESPECT domnule doctor. Nu va lăsati. În memoria fratelui dvs trebuie să faceți lumina. Dacă dvs nu puteti atunci chiar nu mai avem nicio sansa. Vorbiti domnule doctor, unde aveți ocazia, spuneți fiecare pas pe care îl veți urma. Numai așa veți urni cancerul cate există în spitale.

  3. Sistemul medical in România este politizat noi nu mai avem cuvint este bataie de joc ce se intimpla la noi Mor oamenii cu zile Rusine sa le fie

  4. Un ipocrit care minte masiv în încercarea de a-si impune nevasta la conducerea SCJU Tirgu Mures. Marea durere…lipsa de nominalizare de catre minister la vacantarea postului de director desi au facut tot ce au putut sa denigreze medicina targumureseana si in paralel i-au făcut o reclama agresiva celei pe care doreau sa o impună la conducerea spitalului. Toti din spital stiu ce hram poarta clanul Benedek…
    Normal ca nu a murit nici un pacient cu COVID in secția de cardiologie pentru ca nu este sectie COVID! Cum au un pozitiv cum îl transfera in alte parti…deci la ei nu moare nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

ACUM. Probleme GRAVE la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Surse medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș ne informează că, în acest moment, în mai multe clinici ale SCJU...

Vești excelente aduse de prof.dr. Theodora Benedek pentru pacienții cardiaci și tinerii medici din Târgu Mureș

Două noi proiecte legislative referitoare la domeniul cardiologic au fost publicate săptămâna aceasta pe site-ul Ministerului Sănătății în transparență decizională, la propunerea Comisiei de...

OFICIAL. S-au anunțat NOILE RESTRICȚII pentru Târgu Mureș. Care sunt și de când se aplică

Având în vedere modificarea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus în ultimele 14 zile în localitățile din județul Mureș, Comitetul Județean pentru Situații...

Șef nou în sănătatea mureșeană. SE ANUNȚĂ UN CONCURS PE BUNE.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate organizează, în data de 6 mai, ora 10.00, concurs pentru ocuparea postului de director general al Casei de...

Recent Comments