www.mures.ro

vineri, iunie 7, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI REACȚIE OFICIALĂ: În județul Mureș, bolnavii nu se tratează în funcție de...

REACȚIE OFICIALĂ: În județul Mureș, bolnavii nu se tratează în funcție de etnie, religie, sex sau orice alt criteriu

Redacțiile unor publicații din județul Mureș, inclusiv mures.ro, au primit noaptea trecută și în cursul zilei de astăzi, o serie de mesaje din partea reprezentanților unor comunități locale.

Acest tip de mesaje au ajuns și în spațiul public, în special pe grupurile de socializare sau pe profilurile personale de Facebook ale unor cetățeni din județul Mureș.

Esența mesajelor se referă la tratamentul pretins inadecvat și aplicat pe criterii așa zis discriminatorii unor persoane infectate cu coronavirus și care sunt internate în clinicile din municipiul Târgu Mureș.

Cei care fac aceste afirmații susțin că la internare unii pacienți nu sunt grav bolnavi, însă după câteva zile sunt declarați decedați.

Unul dintre mesaje susține că numărul deceselor raportate în județul Mureș nu este cel real și că rudele unora dintre pacienți relatează că, înainte să moară, bolnavii se plângeau prin telefon că nu se ocupă nimeni de ei și că nu primesc hrană și tratament corespunzător.

În cursul zilei de sâmbătă, Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș a transmis un comunicat în care se precizează că „toți pacienții internați în clinicile Spitalului Clinic Județean Mureș, suspecți sau confirmați cu SARS-CoV-2 au beneficiat de diagnostic, monitorizare și tratament conform protocoalelor transmise de Ministerul Sănătații. Alimentația tuturor pacienților se efectuează în condiții de securitate biologică. Fiecare pacient a primit hrana zilnic,  în caserole individuale. Până la această dată, în județul Mureș se înregistrează 11 persoane decedate, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică și Instituția Prefectului – Județul Mureș” se arată în comunicatul Spitalului Cinic Judeețan de Urgenșă Târgu Mureș.

La rândul său, Institituția Prefectului – județul Mureș, a transmis că “În urma unor sesizări care circulă în mediul online referitoare la tratamentul aplicat unor bolnavi infectați cu Covid-19, prefectul Mara Togănel a luat legătura cu managerii Spitalului Clinic Județean Mureș și Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.
Ca urmare a discuțiilor, dăm următoarele asigurări: în județul Mureș, bolnavii nu se tratează în funcție de etnie, religie, sex sau orice alt criteriu. În județul Mureș, toți pacienții au parte de tratament medical conform legii și de empatia personalului medical. Vă asigurăm că toate autoritățile implicate sunt zilnic la datorie și facem tot ceea ce se poate pentru a trece cu bine peste această perioadă dificilă.”

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments