www.mures.ro

joi, ianuarie 21, 2021
No menu items!
Acasă Oameni care schimba RO/HU: Șefa de promoție care 4 ani a făcut zilnic naveta de...

RO/HU: Șefa de promoție care 4 ani a făcut zilnic naveta de 36 de km, ca să învețe la Târgu Mureș

Așa cum îi stă bine unui liceu din Târgu Mureș, unde comunitățile română și maghiară locuiesc în proporții aproape egale din punct de vedere numeric, și Liceul Tehnologic “Electromures” are doi șefi de promoție. Astăzi v-o prezentăm pe absolventa numărul 1 a secției maghiare, cu felicitări pentru performanța obținută și mulțumiri pentru participarea în proiectul “Generația 9. Oameni care schimbă”, inițiat de mures.ro

PREZENTAREA

Mă numesc Kocsis Sarolta, am absolvit în Liceul Tehnologic “Electromures”, într-o clasă cu specializare în economie, secția maghiară. Media mea generală pe cei patru ani a fost 9.65. În clasa a IX-a, am participat la concursul național de chimie, unde am obținut o mențiune. Tot în clasa a IX-a,  am fost prezentă și la concursul județean de matematică, luând același premiu. Timpul liber mi-l petrec în familie, participând la evenimente religioas, dar  îmi place foarte mult și să gătesc. În același timp, mult dedic mult timp învățatului.

Kocsis Sarolta a nevem, az Elektromaros Tehnológiai Líceum tanulója vagyok és gazdasági szakon végeztem, magyar tagozaton. A négy év átlagom 9,65.9-dik osztályban részt vettem egy megyei kémiai versenyen, ahol második helyezetett értem el, így továbbjutottam az országos szintre. Ugyancsak 9.-ben egy megyei matematikai versenyen is részt vettem, ahol dicséretben részesültem. Szabadidőmet családom körében töltöm, keresztény eseményekre is járok, valamit szeretek sütni, főzni. Ezek mellett sok időt töltök tanulással is.

DEFINIȚIA SUPERLATIVULUI

A fi “cel mai bun” pentru mine este oglindirea muncii perseverente pe tot parcursul celor 4 ani, care au fost deosebit de grei pentru mine, din cauza navetei zilnice până la Târgu Mureș, din satul meu natal, situat la 36 de kilometri de oraș. Nu m-aș fi gândit niciodată că voi absolvi  școala ca șefă de promoție, tocmai de aceea m-am bucurat și mai mult pentru rezultatul meu.

“A legjobbnak lenni” számomra a szorgalmas és kitartó munka eredményét tükrőzi a 4 év alatt, amely abból a szempontból is nehéz volt, hogy mindennap ingáztam 36 km-t vidékről. Soha nem gondoltam volna, hogy iskolánkban első leszek a líceum befejezésekor, ezért is volt meglepetés és nagy öröm számomra.

VISURI DIN COPILĂRIE ȘI IDEALURI DE ADOLESCENT

În copilărie, am avut aspirații diferite, de exemplu vroiam să devin judecător, informatician, inginer. În privința facultății, încă nu m-am decis definitiv, dar sunt interesată de două domenii: economia, care este exact ce am studiat și până acum și matematica. Mi-aș dori să studiez fie în Târgu Mureș, fie în Cluj. Peste 10 ani, sper să am un loc de muncă pentru care să mă trezesc cu drag în fiecare dimineață și prin care mă voi dezvolta în fiecare zi.

Gyerekkoromban különböző álmaim voltak, ilyen például a jogász, informatikus, mérnők. Még nem vagyok biztos a döntésemben, de két szakirány érdekel: a gazdasági, amit eddig is tanultam és a matematika, amelyet itt Marosvásárhelyen vagy Kolozsváron szeretnék elvégezni. 10 év múlva remélem egy olyan munkahelyen fogok dolgozni, amelyet szeretek és azáltal is tudok feljődni.

MESAJ PENTRU VIITOR

I-aș sfătui pe liceeni mai tineri să își urmeze visurile, să lucreze și să învețe cu perseverență.

A kisebb osztályú líceumistáknak azt szeretném üzeni, hogy mindig kövessék álmaikat, céljaikat, tartsanak ki a tanulás és a munka mellett, mert jó érzés learatni a munka gyümölcsét.

BUCURII ȘI REGRETE

Festivitatea de absolvire a fost cu totul specială, poate cu o tristețe din cauza faptului că nu am putut să ne luăm “rămas-bun” de la anii liceu, de la colegi și de la profesori. Ultima oră de diriginție a fost memorabilă, mai ales pentru că atunci am aflat că eu sunt șefa de promoție.

A ballagásunk ilyen formában is emlékezetes marad, az volt benne a legrosszabb érzés, hogy nem tudtunk elbúcsúzni iskolánktól, osztálytársainktól és tanárainktól sem. Az utolsó online osztáyfönőki órán tudtam meg, hogy én vagyok a 4 év átlag legjobb tanulója.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

EXCLUSIV: Cât a plătit fiecare partid pentru voturile mureșenilor?

Expert Forum a făcut publice informații despre finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Informarea cuprinde, printre altele, detalii despre cheltuielile declarate de competitorii electorali...

Vârstnicii și bolnavii cronici, devin prioritari pentru înscrierea la vaccinare

Vârstnicii și persoanele vulnerabile vor avea prioritate la vaccinare, potrivit hotărârii adoptate de guvern care aduce modificări strategiei de vaccinare. Astfel, ar urma să...

Primăria Târgu Mureș plătea lunar Asociației Transil 11.450 lei. Contractul A FOST REZILIAT

Primăria Municipiului Târgu Mureș se implică în sprijinirea sportului și a sportivilor din oraș, prin investiții în infrastructura sportivă, finanțarea activităților sportive pe criterii corecte, transparente, la...

În Târgu Mureș vor ajunge 32 de autobuze electrice noi, din Polonia

Transportul public de călători din municipiul Târgu Mureș se va desfășura în condiții moderne, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi...

Recent Comments