www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Șefii de la Apele Române s-au răzgândit. Ianculescu rămâne acasă!

Șefii de la Apele Române s-au răzgândit. Ianculescu rămâne acasă!

Începând din data de 19 februarie, încetează decizia privind detașarea lui Ianculescu Ovidiu Sebastian, inginer-șef la SGA Mureș pe postul vacant de inginer-șef la SGA Maramureș.

Decizia este semnată de Cosmin Butiulca, directorul Administrației Bazinale de Apă Mureș, din cadrul Administrației Naționale Apele Române.

Inginerul Ovidiu Ianculescu, fostul director al Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureș, a reclamat că a fost forțat să își dea demisia din funcția pe care o câștigase prin concurs și a fost detașat să lucreze la 200 de kilometri de casă și a obținut în instanță suspendarea ordinului de detașare.

Decizia prin care Ovidiu Ianculescu a obținut, la Curtea de Apel Târgu Mureș, suspendarea ordinului de detașare, a fost pronunțată la începutul lunii decembrie 2020.

După ce șefii de la Apele Române au renunțat ieri, 18 februarie, la măsura deciziei de detașare, Ovidiu Ianculescu a formulat un prim punct de vedere:

Măsura #competenței lui Ervin Molnar și a acoliților lui slugarnici: Butiulca Rareș Cosmin (Director Aba Mureș, plantat ilegal pe funcție) și Vișan Ovidiu Vasile (Director ABA Someș-Tisa, plantat ilegal pe funcție) plus mulți alți complici ale căror nume nici măcar nu sunt demne să le menționez (dar se vor regăsi în acțiunea civilă pe care le-o voi intenta pe persoană fizică).

Păi cum așa? Gata, nu mai aveți nevoie de mine la Baia-Mare? Cum justificați, măi competenților toată această mizerie? Vă jucați cu viața salariaților?

De ce după 3 luni vă treziți cu decizia asta? Cine plătește cheltuielile de judecată (termen la instanță 01.04.2021)? Răspund tot eu: instituția, cu toate că ar trebui voi, competenților!

Asta e România Normală, unde fiecare lipitor de afișe poate să facă ce dorește, pe banii statului, fără să fie tras nimeni la răspundere!

P.S: cu mizeria asta de decizie nu rezolvați nimic, nu veți repara MORAL NICIODATĂ trăirile copiiilor mei din acea perioadă și a familiei mele!”, a scris Ianculescu pe pagina sa de Facebook.

Trimis departe de copii

În procesul de suspendare a deciziei de detașare, Ovidiu Ianculescu a arătat că ordinul nu îndeplinește condițiile de legalitate, nefiind motivat.

Ianculescu a mai arătat că detașarea sa este o sancțiune disciplinară, întrucât nu s-a supus comenzilor politice date la nivelul Administrației Bazinale de Apă Mureș.

Inginerul de la SGA Mureș a invocat în cererea de anulare a ordinului situația din familie. Ovidiu Ianculescu a arătat că are doi copii în vârstă de 3 și 6 ani, că el și soția sa nu au nicio rudă care să îi poată ajuta în supravegherea copiilor, mama soției sale și soțul acesteia având probleme grave de sănătate.

Astfel, a arătat Ianculescu, soția sa trebuie să meargă la sfârșitul fiecărei săptămâni la părinții săi pentru a le face curățenie în gospodărie, cumpărăturile necesare și pentru a se îngriji de sănătatea acestora, timp în care el trebuie să aibă grijă de cei doi copii.

Situația din familie a cântărit mult

Curtea de Apel Târgu Mureș a anulat decizia Tribunalului arătând că angajatorul “nu a analizat motivele familiale invocate de salariatul reclamant”.

“Cei doi copii al apelantului sunt la o vârstă la care este necesară supravegherea permanentă (fiica apelantului are 3 ani, iar fiul acestuia are 6 ani), bunica maternă a copiilor are serioase probleme de sănătate, iar apelantul și soția acestuia nu au alt sprijin familial pentru supravegherea copiilor.

Situația este amplificată de contextul actual creat de răspândirea infecției cu Coronavirus Sars-CoV-2 și măsurile specifice adoptate la nivel național în domeniul educației (suspendarea activităților didactice)”, a arătat Curtea de Apel Târgu Mureș.

Judecătorii care au suspendat ordinul de detașare a lui Ianculescu au mai subliniat că “impactul pe care o detașare a reclamantului în altă locație aflată la o distanță considerabilă (peste 200 km) l-ar avea asupra vieții de familie, justifică urgența măsurii solicitată de reclamant pe cale de ordonanță președințială”.

1 COMENTARIU

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments