www.mures.ro

luni, septembrie 20, 2021
No menu items!
Acasă ȘTIRI Unii pot face la Târgu Mureș altceva decât festivisme inutile. Ziua Europei,...

Unii pot face la Târgu Mureș altceva decât festivisme inutile. Ziua Europei, despre bani europeni

Muzeul de Istorie din Cetatea Medievală din Târgu-Mureș a găzduit duminică, 9 mai, un eveniment dedicat Zilei Europei.

Oaspeții europarlamentarului Vincze Loránt au fost Simion Crețu, director general al ADR Centru, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán. 

Eurodeputatul UDMR a arătat în discursul său că a dorit să marcheze această sărbătoare europeană acasă pentru a lansa o publicație în limba maghiară legată de accesarea fondurilor europene.

”Am pregătit un îndrumar al fondurilor europene în limba maghiară „Să începem! Fonduri europene pentru Transilvania”, prima publicație de acest fel care include principiile PNRR si finanțarea 2021-2027. Este un instrument util care apare atât în format tipărit, cât și online. De asemenea, vom realiza și o serie de 17 conferințe în limba maghiară destinate autorităților locale, întreprinzătorilor și ONG-urilor. Acestea vor avea loc în perioada iunie-iulie în județele Harghita, Covasna, Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Cluj și Mureș”, a declarat Vincze Loránt.

Acesta a arătat că partenerii proiectului sunt ADR Centru, Goodwill Consulting, RegioConsult, Grupul PONT și că ceea ce se dorește este facilitarea accesului la informații legate de fondurile europene. ”Doresc să mulțumesc ADR Centru pentru parteneriat. Pentru grupul PPE din PE este un proiect important pe care îl voi desfășura, tot interesul  instituțiilor europene este ca România să aibă o eficiență mai mare în utilizarea fondurilor. Este un obiectiv pe care mi l-am propus, să facilitez accesul la informațiile despre finanțările europene, să contribuim împreună la dezvoltarea Ardealului și a României”, a mai arătat eurodeputatul.

Directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru, Simion Crețu, a salutat inițiativa și a declarat că prin acest ghid cei care doresc să acceseze fondurile europene vor primi informații care să-i ajute ca ideile lor să devine proiecte sustenabile.

”Uniunea Europeană a fost un deziderat al României. Există o anumită muncă pentru ați asigura un buget, pentru a obține sumele pe care le dorești, pentru a obține anumite linii care să asigure finanțarea nevoilor țării tale, noi vom primi 80 de miliarde pe care va trebui să le cheltuim. Cu această parte am avut destule probleme, și atunci aceste informații  incluse în acest ghid sunt un instrument pe care, oricine citește în domeniul lui, fie că este din zona publică sau privată, găsește informații astfel încât să poată materializa prin proiecte ideile sale. Documentațiile care conțin aceste idei trebuie lucrate atent și sunt uneori destul de complexe. Din acest punct de vedere acest instrument este foarte important pentru toți beneficiarii. Eu îl felicit pe domnul europarlamentar care arată astfel că face ceva pentru oamenii care l-au trimis acolo”, a spus Simion Crețu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a arătat că publicația este un instrument binevenit pentru autoritățile locale.Acum, când vom avea o serie depropuneri de finanțare, această publicație va facilita munca autorităților locale, ale organizațiilor neguvernamentale și ale IMM-urilor. Anul 2021 este pentru județul Mureș un an al planurilor, punem în acest an bazele solide ale dezvoltării județului deoarece, în următorii ani vor exista o mulțime de oportunități de finanțare UE pentru dezvoltare pe care trebuie să le folosim cu înțelepciune”, a spus acesta. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Ziua în care luminile a mii de case din Târgu Mureș s-au stins

În Târgu Mureș este un loc despre care, mai ales când ieși de-acolo, poți spune că este printre cele mai tulburătoare pe care le-ai...

Sute de mureșeni au omagiat personalitatea profesorului doctor Benedek István

La împlinirea unui an de la dispariția profesorului doctor Benedek István, vineri, la Clinica de pe strada Revoluției nr. 35 din Târgu Mureș, a...

Achiziția anului pe piața serviciilor medicale din Târgu Mureș

Centrul Medical Cardio Med din Târgu Mureș a finalizat, joi, o investiție strategică majoră, achiziționând un complex format dintr-o pensiune de lux și un...

CNAIR: În acest an, urcăm pe Autostradă lângă Metro! Va fi gata lotul până la Ungheni

Autostrada Transilvania: Strabag a realizat 57% din lucrările la lotul Târgu Mureș – Ungheni. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prezentat...

Recent Comments