www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI Unii pot face la Târgu Mureș altceva decât festivisme inutile. Ziua Europei,...

Unii pot face la Târgu Mureș altceva decât festivisme inutile. Ziua Europei, despre bani europeni

Muzeul de Istorie din Cetatea Medievală din Târgu-Mureș a găzduit duminică, 9 mai, un eveniment dedicat Zilei Europei.

Oaspeții europarlamentarului Vincze Loránt au fost Simion Crețu, director general al ADR Centru, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș și primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán. 

Eurodeputatul UDMR a arătat în discursul său că a dorit să marcheze această sărbătoare europeană acasă pentru a lansa o publicație în limba maghiară legată de accesarea fondurilor europene.

”Am pregătit un îndrumar al fondurilor europene în limba maghiară „Să începem! Fonduri europene pentru Transilvania”, prima publicație de acest fel care include principiile PNRR si finanțarea 2021-2027. Este un instrument util care apare atât în format tipărit, cât și online. De asemenea, vom realiza și o serie de 17 conferințe în limba maghiară destinate autorităților locale, întreprinzătorilor și ONG-urilor. Acestea vor avea loc în perioada iunie-iulie în județele Harghita, Covasna, Satu-Mare, Bihor, Sălaj, Cluj și Mureș”, a declarat Vincze Loránt.

Acesta a arătat că partenerii proiectului sunt ADR Centru, Goodwill Consulting, RegioConsult, Grupul PONT și că ceea ce se dorește este facilitarea accesului la informații legate de fondurile europene. ”Doresc să mulțumesc ADR Centru pentru parteneriat. Pentru grupul PPE din PE este un proiect important pe care îl voi desfășura, tot interesul  instituțiilor europene este ca România să aibă o eficiență mai mare în utilizarea fondurilor. Este un obiectiv pe care mi l-am propus, să facilitez accesul la informațiile despre finanțările europene, să contribuim împreună la dezvoltarea Ardealului și a României”, a mai arătat eurodeputatul.

Directorul general al Agenției de Dezvoltare Centru, Simion Crețu, a salutat inițiativa și a declarat că prin acest ghid cei care doresc să acceseze fondurile europene vor primi informații care să-i ajute ca ideile lor să devine proiecte sustenabile.

”Uniunea Europeană a fost un deziderat al României. Există o anumită muncă pentru ați asigura un buget, pentru a obține sumele pe care le dorești, pentru a obține anumite linii care să asigure finanțarea nevoilor țării tale, noi vom primi 80 de miliarde pe care va trebui să le cheltuim. Cu această parte am avut destule probleme, și atunci aceste informații  incluse în acest ghid sunt un instrument pe care, oricine citește în domeniul lui, fie că este din zona publică sau privată, găsește informații astfel încât să poată materializa prin proiecte ideile sale. Documentațiile care conțin aceste idei trebuie lucrate atent și sunt uneori destul de complexe. Din acest punct de vedere acest instrument este foarte important pentru toți beneficiarii. Eu îl felicit pe domnul europarlamentar care arată astfel că face ceva pentru oamenii care l-au trimis acolo”, a spus Simion Crețu.

De asemenea, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, a arătat că publicația este un instrument binevenit pentru autoritățile locale.Acum, când vom avea o serie depropuneri de finanțare, această publicație va facilita munca autorităților locale, ale organizațiilor neguvernamentale și ale IMM-urilor. Anul 2021 este pentru județul Mureș un an al planurilor, punem în acest an bazele solide ale dezvoltării județului deoarece, în următorii ani vor exista o mulțime de oportunități de finanțare UE pentru dezvoltare pe care trebuie să le folosim cu înțelepciune”, a spus acesta. 

20 COMENTARII

  1. chvetochki — новый взгляд на дизайн дома. [url=https://chvetochki.org.ua/]https://chvetochki.org.ua/[/url]
    Более 21 миллиона фотографий интерьеров, дизайнерских предметов и новых идей, а еще квалифицированные дизайнеры прямо в сети. … Ремонт домов и квартир. Интерьерный дизайн. Ремонт ванны. Кухонный ремонт. Дизайн ландшафта.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments