www.mures.ro

duminică, ianuarie 23, 2022
No menu items!
Acasă ȘTIRI WEEK-END DE FOC pentru pompierii mureșeni. Peste 150 de intervenții

WEEK-END DE FOC pentru pompierii mureșeni. Peste 150 de intervenții

În ultimele 72 de ore, respectiv în perioada 11-13 mai, până luni dimineață la ora 08:00, pompierii mureșeni au intervenit la 151 de cazuri, din care patru incendii, șase accidente rutiere, cinci alte situații de urgență și 140 de intervenții SMURD.

Printre intervenții, amintim:

Vineri, 11 iunie, în jurul orei 16:40, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Sărățeni.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Sovata și pompierii din cadrul SVSU Sovata. A fost vorba despre un incendiu produs la o casă de locuit de aproximativ 70 mp, au ars două încăperi de aproximativ 50mp și bunurile aflate în interiorul acestora. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite de către pompierii aflați la locul intervenției. Din fericire nu au fost victime.

Vineri, 11 iunie, în jurul orei 19:50, incendiu produs la o casă de locuit din localitatea Pogăceaua.

Au executat misiunea pompierii militari de la Punctul de Lucru Râciu și pompierii din cadrul SVSU Râciu. A fost vorba despre un incendiu produs la acoperișul casei, acesta s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 80mp. Din fericire nu au fost victime.

Vineri, 11 iunie, în jurul orei 22:00, incendiu la o fabrică de mobilă din localitatea Fântânele.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Punctului de Lucru Sovata, Detașamentelor Târgu-Mureș, Sighișoara, Reghin, Târnăveni, Gărzii de Intervenție Miercurea Nirajului cu un efectiv de 42 de cadre militare, 10 autospeciale de stingere și trei mașini de teren, plus comanda unității.

În sprijin au intervenit pompierii din cadrul SVSU Sovata, Sângeorgiu de Pădure, Miercurea Nirajului, Bălăușeri și Fântânele cu un efectiv de 29 de persoane și cinci autospeciale.
Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că incendiul se manifestă violent cu flacără deschisă. Salvatorii au intervenit de îndată pentru limitarea propagării incendiului și lichidarea acestuia.
Pompierii s-au luptat 18 ore cu flăcările și efectele negative ale acestora. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 1200 mp dintr-un total de 3000mp.
Din fericire nu au fost victime, iar propagarea incendiului a fost limitată inainte să afecteze întreaga suprafață.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Duminică, 13 iunie, în jurul orei 16:20, incendiu autoturism în localitatea Periș strada Principală.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care ardea violent, incendiul a fost lichidat în limitele găsite.
O bandă de circulație a fost blocată pe toată durata intervenției. Din fericire au fost victime.

Vineri, 11 iunie, în jurul orei 16:30, accident rutier produs pe raza localității Cerghid.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș. Din fericire nu au fost victime.

Vineri, 11 iunie, în jurul orei 21:30, accident rutier produs în municipiul Târnăveni, strada Avram Iancu.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târnăveni. A fost vorba despre un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În interior se aflau patru persoane, trei de cod verde și o victimă de cod galben, niciuna încarcerată. Victima de cod galben a fost preluată de ambulanța SMURD aflată la locul accidentului.
Circulația a fost blocată pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 16:15, accident rutier produs pe raza localității Sărmașu.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Secției de pompieri Sărmașu. În urma impactului, o victimă a necesitat îngrijiri medicale, aceasta fiind de cod galben.

Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 16:30, țeavă de gaz ruptă în urma unei accident rutier, mai exact o mevră greșită executată cu spatele unui autoturism produs în municipiul Sighișoara, strada Consiliul Europei.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara. Problema de la țeava de gaz a fost remediată de către un echipaj de la furnizorul de gaze naturale. Din fericire nu au fost victime.

Sâmbătă, 12 iunie, în jurul orei 22:20, accident rutier în localitatea Petelea.

Au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor pompierii militari din cadrul Detasamentului Reghin. A fost vorba despre un autoturism care a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un stâlp. Traficul nu a fost afectat.

Duminică, 13 iunie, în jurul orei 12:10, accident rutier produs pe raza localității Șăulia. Au executat misiunea pompierii militari de la Secția Sărmașu, un echipaj SMURD, Elicopterul SMURD și trei ambulanțe SAJ.

A fost vorba despre un accident rutier produs între două autoturisme, iar în urma impactului o persoană de cod roșu a rămas încarcerată – (sex masculin) și altele patru s-au autoevacuat, două de cod roșu – (sex feminin) și două de cod galben – (sex masculin). Persoana încarcerată a fost extrasă de către pompierii militari și predată echipajului SMURD. Toate victimele au fost preluate și transportate la UPU SMURD Târgu Mureș.
Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers pe toată durata intervenției.

Duminică, 13 iunie, în jurul orei 12:10, copac căzut pe trotuar și peste o bandă de circulație din municipiul Târgu Mureș, strada Secuilor Martiri.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

EXCLUSIV. Cine sunt TINERII SALVATORI mureșeni decorați de Președintele României

Doi mureșeni au fost decorați marți seară, la Palatul Cotroceni, de Președintele României, Klaus Iohannis, care a premiat excelența în activitatea de voluntariat. Astfel, lui...

AȘA SE ARATĂ PISICA: Azomureș anunță “pregătiri pentru oprirea temporară”

Azomureş anunţă că urmează să înceapă pregătirile pentru oprirea temporară a activităţilor de producţie, în contextul creşterii preţurilor la energie şi gaze. „Nivelul ridicat al...

IN MEMORIAM Kóbor János – OMEGA

Kóbor János, solistul trupei Omega, a murit la vârsta de 78 de ani, după ce a fost internat în spital în urmă cu câteva...

Recent Comments