www.mures.ro

vineri, iunie 7, 2024
No menu items!
Acasă ȘTIRI "MINUNEA" de la Târgu Mureș: cum scapi de COVID19, în două zile....

„MINUNEA” de la Târgu Mureș: cum scapi de COVID19, în două zile. Soția unui pacient așteaptă și ea MINUNEA

Duminică, mures.ro a publicat un material în care prezentam situația unor angajați de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, care au fost testați la începutul săptămânii trecute și 30 au fost depistați pozitiv la testul COVID19.

După ce mai mulți colegi au avut rezultate negative la următoarele testări, oamenii cred că prima testare a fost greșită și că ei fost diagnosticați fals pozitiv.

În cursul zilei de luni, Spitalul Clinic Județean Mureș a transmis o informare, prin intermediul biroului de presă, în care face următoarele precizări:

“-Testarea preventivă a fost efectuată sub coordonarea DSP Mureș, înainte de intrarea în turele de lucru.

-Din punct de vedere medical, negativarea în scurt timp de la internare a unui test care inițial a fost pozitiv se poate datora faptului că pacientul se află la sfârșitul perioadei de boală;

-Conform metodologiei de testare prevăzută prin ordinul 555/2020 un pacient poate fi declarat vindecat și se poate externa după două teste negative efectuate la interval de minim 24 de ore”

 

Considerăm că situația expusă și numărul mare al semnalelor primite ar fi impus o analiză mult mai atentă a contextului, decât citarea unui ordin de ministru.

Dar, iată că la Târgu Mureș sunt posibile “minuni”, în care COVID19 se poate vindeca în două zile.

Publicăm în rândurile de mai jos scrisoarea pe care am primit-o din partea soției unui pacient COVID19, internat la Târgu Mureș, cu speranța că și aici se va petrece o minune și că pacientul va fi lăsat cât mai repede acasă, în mijlocul familiei.

“Am citit reportajul dumneavoastra în legătură cu angajatii de la Direcția Generală de Asistență Socială, si as vrea sa imi expun si eu părerea.

Soțul meu este internat din data de 24.04 la spitalul de Infecțioase nr 1 Tg Mureș. El a avut timp de o săptămână febră ce nu a trecut nici cu paracetamol si o stare generala rea. La insistențele medicului de familie (care nu l-a consultat doar telefonic) si dupa ce a început să simtă durere în piept și spate a sunat la 112, a fost dus la cortul galben si in ziua urmatoare testat, rezultatul fiind unul pozitiv.

A ajuns in salon cu alti 2 pacienti asimptomatici de la inceput pana cand s-au externat, unul după 3 saptamani celălalt după 5. Soțul meu a primit medicamente în primele 10 zile de spitalizare, între care și antibiotice. Primul test i s-a făcut la 7 zile de la confirmare cu Covid19 si de atunci în fiecare a 3-a zi , toate ieșind pozitiv. Starea lui generala este foarte bună, medicație nu mai are si totusi nu e externat până nu ies 2 teste negative.

Si acum intrebarea si nedumerirea mea este , în legătură cu cei 30 de angajați confirmați pozitiv, cum e posibil ca unii dintre ei sa plece acasa după 3 zile, sa fie retestati după 3 zile din moment ce protocolul spitalului spune că se face primul test după 7 zile de la confirmare?

Am cunoștințe foarte apropiate care au fost testați împreună cu cei 30 si se stie, se vorbește clar între angajați ca au fost retestati după câteva zile, si culmea chiar cu rezultat negativ , pe motiv că primul test ar fi fost fals pozitiv , cei cu pile, cu cunoștințe, cei care au stiut pe cine sa sune.

Alții dintre ei , chiar dacă cer sa fie si ei retestati , sau sa li se arate testul nu sunt băgați în seamă. Deci , dacă nu șpagă, atunci nepotismul își spune cuvântul în sistemul medical. Si ajungand inapoi la soțul meu, as vrea si eu niste raspunsuri: de ce în cazul lui nu s-a făcut test la 3 zile , doar la 7, fiind acum fără nici un simptom de ce ar trebui eu sa cred ca testul de azi, unul pozitiv chiar e pe bune, si nu e unul fals pozitiv , ca la cei externati .

De ce e ținut acolo el si altii (ca de exemplu cei doi colegi de camera care au stat 3 respectiv 5 saptamani) ca el cu săptămânile, fără nici o medicație, sănătoși doar pentru ca așteaptă un rezultat negativ, care e posibil sa nu vina din moment ce , medicii fac ce vor?

Pe unii ii interneaza „din greseala ” si in cateva zile le si sa drumul. Cum ramane cu restul? Nu e posibil sa fi fost internati din greseala? Noi restul ce ar trebui să credem? Dacă nu ai cunoștințe între oameni sus puși, nu ai sansa sa ajungi la familie ?

Soțul meu azi i-a zis la un medic ca el se simte ca la ruleta rusească, la care dl dr. a dat din umeri si a zis ca la fel simte si el. Parerea mea e ca atunci dl dr degeaba a făcut 6 ani de facultate dacă în loc de un raspuns da din umeri. . Eu în momentul de față as sfatui pe oricine sa nu cumva sa se duca la spital numai dacă este intre viata si moarte.

Sunt chiar de acord să publicati cele scrise de mine atata timp cat raman anonimă”

 

- Advertisment -

Most Popular

medical.mures.ro – Un reper is spatiul medical local si national

medical.mures.ro este o nouă platformă dedicată atât publicului larg, care poate găsi aici informații despre afecțiuni și sfaturi medicale primare, cât și profesioniștilor din...

PROIECTUL DISCHARGE – un succes pentru cardiologia târgumureșeană

Școala de cardiologie din Târgu Mureș obține, din nou, recunoașterea internațională, prin validarea unui rezultat de excepție: un nou test cu risc scăzut pentru...

SUCCES URIAȘ AL CARDIOLOGILOR TÂRGUMUREȘENI

Angio Computer Tomografia Cardiacă, validată pe plan internațional ca alternativă a coronarografiei invazive. Rezultatele unui studiu al cardiologilor mureșeni a fost publicat în “New...

10 ANI DE MUNCĂ, 4 MILIOANE DE EURO INVESTIȚI ÎN CERCETARE, PROFESIONALISM ȘI INTERNAȚIONALIZARE – SECRETUL SUCCESULUI CLINICII DE CARDIOLOGIE DIN TÎRGU MUREȘ

Congresul CardioNET a debutat miercuri în forță, printr-o serie de prezentări găzduite de Centrul Cultural și de Evenimente din Castelul Teleki din Dumbrăvioara. Cu...

Recent Comments